Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μπέρδεγουεει

27.07.2015

Η παραπάνω λέξη χρησιμοποιούνταν ευρέως πριν από δύο δεκαετίες από αρκετούς θεσμικούς που τότε,  στα χρόνια της νιότης,  σκεπτόμενοι πιο ορθολογικά και αντικειμενικά δε μπορούσαν να βγάλουν λογικά συμπεράσματα για καταστάσεις και γεγονότα που προκαλούν απορία και έντονο ξύσιμο του κεφαλιού. Σήμερα, αρκετοί από αυτούς είναι πρωταγωνιστές σε παρόμοιες παραστάσεις .

Σε εθνικό επίπεδο ζούμε πρωτόγονες καταστάσεις με :

  • Τον πρωθυπουργό που κέρδισε τις εκλογές λέγοντας ότι έχει την εναλλακτική λύση για τη χώρα αλλά σήμερα μετά την υπογραφή του στο τρίτο μνημόνιο καλεί τους εσωκομματικούς επικριτές να του επιδείξουν αυτοί εναλλακτική λύση ( αν έχουν ).
  • Η αντιπολίτευση, που πατροπαράδοτα κατακρίνει και καταψηφίζει , να στηρίζει τη κυβέρνηση που πολεμάτε από τους έσω. Μάλιστα, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση μια κυβέρνηση που οι διασπαστικές φωνές είναι αρκετές να εκβιάζει με εκλογές και η αντιπολίτευση να μη τις θέλει.
  • Ο βουλευτής σούπερ σταρ της τηλεόρασης με τη μεγάλη μύτη καλεί όλους εμάς να κάνουμε συνετή ζωή τη στιγμή που αυτός ζει από τη θέση του πρωταγωνιστή την τηλεοπτική σειρά <<τόλμη και γοητεία>> που τόσο αγάπησε στα παιδικά του χρόνια.

Σε τοπικό επίπεδο ο δήμος Τρικκαίων :

  • Ενημερώνει χωρίς να ενημερώνεται. Γνωρίζει τα Μ.Μ.Ε της πόλης τα οποία τροφοδοτεί με καθημερινά δελτία τύπου όπως εκείνο που ενημέρωνε για το πρόστιμο που επέβαλλε σε ιδιοκτήτες οικοπέδων με άκοπα χορτάρια. Αντίθετα, όταν εκείνα τον ενημερώνουν για τις χωματερές σε Καραβόπορο, στο Διαλεχτό, στο Κηπάκι στα όρια του περιφερειακού και σε τόσες άλλες τοποθεσίες  <<κάνει τον Αλέκο.>>
  • Αυτοαναιρείται. Στην 8η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 17/03/2015 η πρώην δημοτική σύμβουλος κ. Παπαθανασίου ζήτα να ενημερωθεί για το καθεστώς που ισχύει στα γήπεδα του δήμου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απαντά ότι τα σωματεία συντηρούν τα γήπεδα και μάλιστα τους έδινε το δικαίωμα να τα κλειδώνουν μετά τις εννέα το βράδυ για λόγους προστασίας. Μάλιστα τόνισε ότι ο δήμος αδυνατεί να ασχοληθεί με αυτά. Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά για να τα ευχαριστήσει θα τους επιβάλλει και τέλος χρήσης αφού πρώτα τα αξιολογήσει ( με τρόικα η χωρίς ). Τελικά, μήπως ήρθε η ώρα που θα δικαιωθεί η λαϊκή συσπείρωση που μιλούσε για εμπορευματοποίηση των πάντων ;
  • Συμπαραστέκεται στον τέως υπουργό που κάποιοι κατηγορούν ότι δε διάβασε το μνημόνιο. Για να το αποδείξουν ζήτησαν από τους δημοτικούς συμβούλους να διαβάζουν πολυσέλιδα βιβλία και να αποφασίσουν σε σαράντα οκτώ ώρες. Όταν μάλιστα κάποιοι δήλωσαν αδυναμία δε λήφθηκε υπόψη. Το χειρότερο είναι ότι μετά από σαράντα οκτώ ώρες η ίδια πήρε πίσω την απόφαση.

Συμπερασματικά, δε ξέρω αν είναι χειρότερο να απογοητεύεις τους συνομηλίκους σου ή τις μεγαλύτερους. Ειδικότερα οι πρώτοι έχουν ένα λόγο παραπάνω να αισθάνονται άσχημα καθώς βλέπουν συνοδοιπόρους να βάζουν τα πιστεύω τους, όπως αυτοί τα διαλαλούσαν,  κάτω από τη θεσμική καρέκλα.

Φιλικά,

Ευάγγελος Δημ. Σαμαράς