Παρασκευή 10.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σάλος για τον ιερέα που «λατρεύει» Gucci και Louis Vuitton!

13.12.2018

 

«Τρικυμία» στην Ρωσική Εκκλησία προκάλεσαν οι αναρτήσεις φωτογραφιών στο Instagram, από έναν ιερέα, με τον ίδιο να φορά πανάκριβα ρούχα και παπούτσια, των επώνυμων οίκων Gucci και Lοuis Vuitton.

Αστραπιαία, οι φωτογραφίες με τα επώνυμα ρούχα και τα παπούτσια για «λίγα βαλάντια», τις οποίες αναρτούσε στον λογαριασμό του ο ίδιος ο ιερέας ο, Βιάτσισλαβ Μπασκακόφ, έγιναν viral.

Μετά από οχλήσεις, το Instagram «κατέβασε» τον λογαριασμό του κληρικού, όμως ήδη είχε προκληθεί μεγάλος σάλος, με αιχμές προς την Εκκλησία, για την επίδειξη πλούτου.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, Αλεξάντερ Βολκόφ, ανακοινώνοντας την συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει την «υπόθεση Μπασκάκοφ», ανέφερε χαρακτηριστικά «ελπίζω ότι αυτό ο βοσκός θα επανέλθει στο σωστό δρόμο».

«Η ζωή ενός ιερέα δεν μπορεί να διαχωριστεί ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο βίο και κανείς ιερωμένος δεν μπορεί να λειτουργεί ως ιερέας από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και μετά να είναι όποιος θέλει μέχρι το βράδυ» συνέχισε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Μόσχας, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

«Θα αποδεχθώ την ποινή, αφού δεν μπορώ να είμαι ταπεινός και ευπρεπής», απάντησε ο ίδιος ο Μπασκάκοφ, «η πέτρα του σκανδάλου», ζητώντας συγγνώμη από όσους σκανδάλισε.

Παράλληλα, ο ιερέας αρνήθηκε ότι τα προϊόντα των Gucci και Lοuis Vuitton, με τα οποία φωτογραφήθηκε, του ανήκουν υποστηρίζοντας ότι τράβηξε τις εικόνες μέσα στα καταστήματα.