Τετάρτη 28.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σάλος για τη δασκάλα που έδειξε ερωτική ταινία σε μαθητές δημοτικού: Τι είπε στα παιδιά όταν τη ρώτησαν το λόγο

24.05.2023 /

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τη δασκάλα που προέβαλε ερωτική ταινία σε μαθητές της Δ’ Δημοτικού. Ο μαθητής, του οποίου οι γονείς κινήθηκαν νομικά, φέρεται να υποστήριξε πως όταν ρώτησαν τη δασκάλα γιατί είδαν αυτήν την ταινία εκείνη απάντησε ότι «ο εκπαιδευτής (σ.σ. ο ρόλος στην ταινία) είναι φασίστας».

Ειδικότερα, από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, δικηγόρος των γονιών που έκαναν την καταγγελία, δήλωσε: «Το παιδί έκανε εμετό, δεν είχε όρεξη να φάει, είχε κλειστεί στον εαυτό του. Ήταν σοκαρισμένο. Έτσι εκμαίευσαν από το παιδί τι είχε συμβεί».

Ο τίτλος της ταινίας -που είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 13 ετών- είναι «Τα αγόρια στο ντουζ» και δείχνει ανήλικα παιδιά σε ένα καμπ, όπου ο εκπαιδευτής τους παρότρυνε να «σκληραγωγηθούν» και είχε σκηνές μέσα από το ντουζ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, που μίλησε στον Alpha, ο μαθητής υποστήριξε πως όταν ρώτησαν τη δασκάλα γιατί είδαν αυτήν την ταινία, φέρεται να απάντησε ότι «ο εκπαιδευτής (σ.σ. ο ρόλος στην ταινία) είναι φασίστας».

 

Τι λέει ο διευθυντής του σχολείου
Δημοσιογράφος του ίδιου μέσου μίλησε με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος είπε ότι «και εγώ σήμερα το έμαθα, από τα sites και τα κανάλια», ωστόσο, κληθείς να απαντήσει αν έχει πλήρη επίγνωση του τι γίνεται στο σχολείο του και αν γνώριζε το συμβάν, δεν είχε απάντηση.

«Έχουμε πάρει εξώδικο από γονείς μαθητή, αλλά επειδή έχει κοινοποιηθεί σε ανώτερη υπηρεσία από εμάς (σ.σ. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στο υπουργείο Παιδείας) περιμένουμε εντολές» είπε επίσης ο διευθυντής του σχολείου και έκλεισε το τηλέφωνο στη δημοσιογράφο, χωρίς να απαντήσει για το αν γνώριζε και πώς το αντιμετώπισε.

Την άμεση αντίδραση των γονέων προκάλεσε η κίνηση μιας δασκάλας να προβάλει στους 10χρονους μαθητές μία ταινία που περιλαμβάνει σκηνές με φιλί μεταξύ αγοριών.
Οι γονείς κινητοποιήθηκαν όταν ένας μαθητής επέστρεψε στο σπίτι του σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και τους ανέφερε το συμβάν.

Ο κ. Κατσιβαρδάς Χαράλαμπος δικηγόρος της οικογένειας μιλά αναλυτικά για την υπόθεση στα Dnews, διευκρινίζοντας ότι το θέμα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αλλά ότι η προβολή της συγκεκριμένης ταινίας με ερωτικό περιεχόμενο έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα.

Δήλωση του κ. Κατσιβαρδά στα Dnews:

«Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι και ήταν σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση αυτό επικέντρωσε την προσοχή των γονέων προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί. Το παιδί που είναι 10 ετών και φοιτά στην 4η δημοτικού, έγινε κοινωνός μίας ταινίας που προσβληθεί μετά από πρωτοβουλία της δασκάλας και αφορούσε ομοφυλοφιλικές τάσεις. Η ταινία με τίτλο: «Τα αγόρια στο ντουζ» έδειχνε αγόρια στην εφηβεία σε ερωτικές περιπτύξεις ενώ έκαναν ντουζ και υπήρχε κι ένας εκπαιδευτής στην ταινία που τους έλεγε να γίνουν άντρες και να σκληραγωγηθούν.

Σαφώς αυτό προκάλεσε το σοκ στο παιδί. Κατόπιν τούτο κάποιοι γονείς διαμαρτυρήθηκαν και μετέπειτα οι γονείς τους του παιδιού κατήγγειλαν το συμβάν και προχωρήσαμε στις δέουσες ενέργειες. Την Παρασκευή στις 19 Μαΐου κοινοποιήσαμε εξώδικο στο διευθυντή, στην πρωτοβάθμια και στο υπουργείο εκπαιδεύσεως για να τους καταγγέλουμε το συμβάν. Ζητήσαμε να μας γνωστοποιόσουν κατά πόσο η ταινία αυτή ήταν εγκεκριμένη από το υπουργείο παιδείας, δηλαδή αν ήταν ένα μη επιλήψιμο υλικό με τα παιδιά της ηλικίας αυτής και έπειτα να διερευνηθεί πειθαρχικά η συμπεριφορά της κυρίας η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας. Να διευκρινίσουμε ότι το θέμα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αλλά ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα».

 

[fbcomments]