Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πανελλαδικές διαστάσεις στη… κωλοτούμπα του Σάκη για τον ΦΠΑ

14.04.2016

Του ξέφυγε… ή όχι, σημασία έχει πως σήμερα παίζει από τα δελτία ειδήσεων μέχρι και σχεδόν σε όλα τα Αθηναϊκά σάιτ η… κωλοτούμπα του Σάκη Παπαδόπουλο περί… παραίτησής του αν ο ΦΠΑ πάει στο 24%… και «καπάκι» μετά από λίγες ώρες η δήλωσή του πως στηρίζει απόλυτα την κυβέρνηση και πως… θα είναι ο τελευταίος βουλευτής που ρίξει την κυβέρνηση.

Δείτε τι γράφει το newsit.gr: «Σε λιγότερο από 24 ώρες φαίνεται πως άλλαξε γνώμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ από το 23% στο 24%!

Το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων (Λέσχη) αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ δήλωσε χαρακτηριστικά: ‘Υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης. Δεν αντέχεται ΦΠΑ στο 24%”.

Πριν ο “αλέκτωρ λαλήσει” ο κ. Παπαδόπουλος όχι μόνο πήρε πίσω τα περί παραίτησης, αλλά δεσμεύτηκε πως θα είναι ο τελευταίος από τους βουλευτές που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Ο ίδιος έσπευσε με ανακοίνωσή του – γιατί σέρνονται και διαγραφές – να ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση, το οικονομικό μας επιτελείο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνουν αυτή τη στιγμή μια σκληρή μάχη ώστε να αποκρουστούν ορισμένες παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και να ολοκληρωθεί η 1η αξιολόγηση της νέας Σύμβασης Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Δήλωσε πως γνωρίζει τα 48 προαπαιτούμενα της νέας συμφωνίας και της επιπτώσεις τους, “όπως και την αναγκαιότητα της αλλαγής των συσχετισμών στην Ενωμένη Ευρώπη προκειμένου να οδηγηθούμε στην Ευρώπη της ποιότητας ζωής – του διαφωτισμού – του ουμανισμού – του εργασιακού πολιτισμού”.

Κατέληξε φυσικά με τη δέσμευση πως θα είναι ο τελευταίος που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση επισημαίνοντας με νόημα για όποιον δεν το κατάλαβε, πως θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνηση στο τιτάνιο έργο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόρη του, Έλενα Παπαδοπούλου, είναι από τον περασμένο Νοέμβρη γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, στο Υπουργείο Οικονομικών».