Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ρεκόρ συμμετοχών στο διαγωνισμό ρομποτικής

18.02.2019

Τεράστια ήταν η συμμετοχή μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στον Περιφερειακό Διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής, στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο στα Τρίκαλα. Μαθητές από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, ασχολήθηκαν με την τεχνολογία και μάλιστα με εκπαιδευτικό και όχι ψυχαγωγικό τρόπο, όπως συνηθίζεται. Την διοργάνωση του διαγωνισμού ανέλαβε ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς  WRO Hellas και STEM Robotics Academy. Η νέα γενιά της Θεσσαλίας έδωσε το δικό της μήνυμα μάθησης και δημιουργικότητας σε άλλους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες μέσω της τεχνολογίας του μέλλοντος, της ρομποτικής. Οι μαθητές με ζήλο και μεράκι παρουσίασαν τα επιτεύγματά τους, που αφορούσαν ανάλογα με την εκπαιδευτική τους βαθμίδα τα εξής θέματα: για μαθητές/τριες Δημοτικού το θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», για μαθητές/τριες Γυμνασίου το θέμα «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» (βασική κατηγορία) και «Πρωτέας» (παράλληλη κατηγορία για αρχάριες ομάδες) και για μαθητές/τριες Λυκείου το θέμα «Smart Cities». Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συμμετοχές του διαγωνισμού άγγιξαν τις 95, ενώ οι νικητές θα λάβουν μέρος στην επόμενη διοργάνωση που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Στον διαγωνισμό παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, ο οποίος τόνισε την σημασία της διεξαγωγής του διαγωνισμού στην πόλη μας, καθώς και ότι η γενική ιδέα του διαγωνισμού, είναι η διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και η ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική ήταν και η παρουσία του ειδικού συμβούλου Δήμου Τρικκαίων κ. Λεωνίδα Ανθόπουλου, καθώς και του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Αναστασίου Άκη, όντας ικανοποιημένοι από την μεγάλη μαθητική συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Βραβεύσεις

Τις βραβεύσεις έκαναν οι: Βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, Αντιδήμαρχοι Ακης Αναστασίου, Σοφία Αλεστά, Κώστας Ψύχος και η τ. αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη. Παρέστησαν, επίσης, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Κωνσταντάκος, πολλοί ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί από όλη τη Θεσσαλία, συμμετέχοντες, συνοδοί, φίλοι και επαγγελματίες της τεχνολογίας.

Ειδικά βραβεία παραδόθηκαν από τον Παπαδόπουλο, εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων και της WRO Hellas, στο 7ο Λύκειο Τρικάλων (στον διευθυντή κ. Αγ. Αζέλη και τον καθηγητή κ. Σπάχο) για τη συμμετοχή και την 8η θέση που κατέλαβε η ομάδα του σχολείου στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία το 2016 και την πρωτοποριακή δράση από το σχολείο και τον υπεύθυνο καθηγητή στη Ρομποτική.

ΝΙΚΗΤΕΣ

Οι νικητές, που προκρίνονται στον τελικό της Αθήνας, είναι:

SMART CITIES

Rooster Kids ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Stack Overflow ΓΕΛ Πλατυκάμπου

Card Readers 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας

Eurofarm 1ο ΕΠΑΛ Παλαμά

Εξυπνος Τροχονόμος 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας

Αμαξίδιο ΑΜΕΑ1ο ΓΕΛ Ελασσόνας

Συμμετοχή 2ο ΕΠΑΛ Βόλου

(Ολες οι ομάδες προκρίνονται)

«ΠΡΩΤΕΑΣ»

Roboters

3gyni

RoboVolos

RoboMessengers

Stormbots

Ιωλκός

Galaxyfirends

Αλμυρός 2

(Οι 3 πρώτες ομάδες προκρίνονται)

«ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»

RoboPort

8o Γυμνάσιο Α

Αλμυρός 1

Atom Robotic team

8o Γυμνάσιο B

Roborobotics

Αλμυρός 3

First Robotic

Combo Teck

Roboguns

(Οι 4 πρώτες ομάδες προκρίνονται)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ WEDO

Sakkas Academy 1

Terminators

SRA 3

Sakkas Rookies

Robot FC

SRA 13

SRA 7

Iron Team

SRA 8

Sakkas Robot Boys

(Προκρίνονται όλες οι ομάδες)

ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Techno Guys (Εκπ. Μπακογιάννη)

Master Buildres (Εκπ. Μπακογιάννη)

(Προκρίνεται η πρώτη ομάδα)

«ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΑΙΓΑΙΟ: Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ»

Robo Spinglers 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα

BeWe 12Ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Wind of Change 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Robotran Sporters Εκπ. Δράκου

Αιγαίο SOS 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Wall – e – Bots Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου

E=mc2  Ανεξάρτητη ομάδα

Roboowls 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Atom Robotic Team 1

Atom Robotic Team 2

Robotic Masters

Lego Explorers 5Ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Robo Team 2Ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

(Προκρίνονται οι 5 πρώτες ομάδες)