Σάββατο 18.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η «Ρεμπέτικοι καημοί» του Κώστα Φέρρη Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

17.06.2015

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει τις παραστάσεις με  το έργο του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικοι καημοί». Η έρευνα των κειμένων είναι της Θέσιας Παναγιώτου (με αποσπάσματα από τα «Κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού) και η σκηνοθεσία – διδασκαλία της  Χριστίνας Στόγια. Την παραγωγή υπογράφουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ.         

 

  • Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 / Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας / ώρα: 20.30

 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Φοιτητές  Π.Θ &ΑμεΑ  Δωρεάν

O Κώστας Φέρρης γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Είναι ένας από τους πολυπράγμονες κινηματογραφικούς δημιουργούς στη χώρα μας, σκηνοθετώντας εκπαιδευτικές και ερευνητικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, με τρία διεθνή βραβεία και περισσότερα από τριάντα εθνικά.

Οι “Ρεμπέτικοι Καημοί” του Κώστα Φέρρη (επιστημονική έρευνα κειμένων:  Θέσια Παναγιώτου) είναι ο κορμός του έργου που παρουσιάζεται. Το έργο περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα “Κόκκινα φανάρια” του Αλέκου Γαλανού και κείμενα της κυρίας Χριστίνας  Στόγια, συνθέτοντας ένα λαϊκό μουσικό δράμα το οποίο, μέσα από μια απλή ιστορία, καταφέρνει και αναβιώνει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο μια εποχή σχετικά πρόσφατη. Ένα έργο αφιερωμένο στους γνωστούς πρωταγωνιστές της ζωής, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου, στις γειτονιές, στα ρεμπέτικα, στις πόρνες και τις κυρίες. Το έργο αναφέρεται σε κοινωνικά βιώματα κρίσης, τραύματος και αντίστασης..

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δημιουργεί για ένατη χρονιά φέτος, επιδιώκοντας τη βιωματική μάθηση αλλά και την ποιοτική καλλιτεχνική παραγωγή. Στο Εργαστήρι συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου εκατό φοιτήτριες και φοιτητές, ενώ στην παράσταση λαμβάνουν μέρος τριάντα άτομα από όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του έργου.

[fbcomments]