Δευτέρα 23.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ταρίφα έως 200 ευρώ για ένα «μαϊμού» θετικό αποτέλεσμα

07.09.2021 /

Σύμφωνα με την καταγγελία της Άννας Μαστοράκου, αντιπροέδρου του Παν. Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, υπάρχει οργανωμένη συμπεριφορά από ομάδες αντιεμβολιαστών που ασκούν πιέσεις για να εξασφαλίσουν ένα θετικό αποτέλεσμα από μοριακό ή rapid test κοροναϊού.

Το ποσό για ένα θετικό αποτέλεσμα κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ, ανέφερε η κ. Μαστοράκου, και πρόσθεσε πως οι καταγγελίες αυτές προέρχονται από γιατρούς.

Η ίδια μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως έχει ενημερώσει για το θέμα τον πρώην υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Θεμιστοκλέους.

Όπως εξήγησε αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αντιεμβολιαστές όπως συνέβη στην περίπτωση της Καρδίτσας που παρεισφρέουν στις εμβολιαστικές γραμμές με όποιες συνέπειες έχει αυτό.

Πίεση σε πολλές περιοχές της χώρας

«Έχω αναφορές από πολλές περιοχές της χώρας και προκύπτει από την πίεση που υπάρχει τώρα στην κοινωνία για να λάβουν τα προνόμια των εμβολιασμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά όποτε δεν είναι καταγεγραμμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.

Παράλληλα μίλησε και για ομάδες που δίνουν γραμμές συμπεριφοράς και σε κάποιους που είναι ανυποψίαστοι δίνοντας ως παράδειγμα την άρνηση σε διασωλήνωση. «Καταγράφονται πανομοιότυπες συμπεριφορές καθημερινά στα ιατρεία της χώρας», είπε ενδεικτικά.