Κυριακή 05.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χριστούγεννα στη φυλακή βλέπουν την Εύα Καϊλή οι δικηγόροι της

22.12.2022

Αρνητικές είναι οι εξελίξεις για την Εύα Καϊλή, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, σχετικά με το αίτημά της για αποφυλάκιση υπό όρους.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, που θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της για το σκάνδαλο του Qatargate.

Την είδηση αυτή δεν επιβεβαίωσαν μιλώντας στο MEGA οι δικηγόροι της κυρίας Καϊλή, ωστόσο υποστήριξαν ότι η πορεία της διαδικασίας δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βέλγιο, η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στις φυλακές του Haren, καθώς ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ -που έχει αναλάβει την υπόθεση του Qatargate- φέρεται να ζήτησε την παραμονή της στη φυλακή προκειμένου να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στην έρευνα που κάνει.

Η έφεση και το παιδί

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις συγκεκριμένες φυλακές οι κρατούμενες μπορούν να έχουν μαζί τους τα ανήλικα τέκνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της καθώς θα πρέπει να βρίσκεται μαζί με το παιδί της, την ώρα που το δρόμο για την φυλακή έχει πάρει και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Παράλληλα, η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία θα εξεταστεί από το τριμελές εφετείο τις επόμενες ημέρες.

[fbcomments]