Σάββατο 24.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χρηματισμός από το Κατάρ: Η ανακοίνωση από τις βελγικές Αρχές

11.12.2022

Στην δημοσιότητα βρίσκεται η ανακοίνωση των βελγικών αρχών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα εκδόθηκε η ανακοίνωση των βελγικών αρχών, η οποία κάνει λόγο για τέσσερις συλλήψεις, στο πλαίσιο των ερευνών για τον χρηματισμό από το Κατάρ.  Οι συλλήψεις έγιναν για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, αναφέρεται ότι δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, χωρίς επίσης να διευκρινίζεται ποια. Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ακόμη, ότι την Παρασκευή βρέθηκαν υπό κράτηση έξι άτομα, καθώς και ότι το βράδυ του Σαββάτου έγινε έφοδος στο σπίτι ενός δεύτερου ευρωβουλευτή.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου,  στο πλαίσιο «μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα».

Πηγή: in.gr

[fbcomments]