Τρίτη 25.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε οικισμούς στα νότια της Ρόδου

18.06.2016
Αθήνα
Ανεξέλεγκτη μαίνεται πυρκαγιά κοντά στο χωριό Απολακκιά στη νότια Ρόδο, η οποία απείλησε σπίτια σε οικισμούς. Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι από το χωριό Απολακκιά.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική και δασική έκταση. Φέρεται να ξεκίνησε από δασική περιοχή μεταξύ Αρνίθας και Απολακκιάς και έλαβε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνεύουν στην περιοχή.

 Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών και κάτοικοι της περιοχής που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Καλύτερη φέρεται να είναι η κατάσταση αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 υδροφόρες ΟΤΑ, τέσσερα αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα, τα οποία επιχειρούν μέχρι τη δύση του ήλιου.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν καταστρώσει σχέδιο εκκένωσης της Απολλακιάς και δηλώνουν έτοιμες να το υλοποιήσουν σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με δήλωση στην Ροδιακή του προέδρου της Ιστρίου Βασίλη Βουκκή, οι πύρινες «γλώσσες» κυκλώνουν και την Ίστριο με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει εκκένωση του οικισμού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ