Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πύρινη κόλαση με 40 νεκρούς στην Καλιφόρνια (foto)

15.10.2017 /

Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι τα θύματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα, αφού εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Σε τουλάχιστον 40 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τις πιο φονικές πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

«Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που η Καλιφόρνια έχει ποτέ γνωρίσει. Η καταστροφή είναι απλά απίστευτη. Είναι μια φρίκη που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί», δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν σε μια συνέντευξη Τύπου στην Σάντα Ρόσα.

Περισσότεροι από 10.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις 16 εστίες και τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

«Οι πυρκαγιές αυτές ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές, αφού κάηκαν 5.700 κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο σερίφης της Σονόμα Ρομπ Τζορντάνο είπε ότι οι υπηρεσίες του συνεχίζουν να αναζητούν πρόσωπα που έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενα από συγγενείς και φίλους. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.308 τέτοιες καταγγελίες και έχουν βρεθεί 1.052 άνθρωποι, διευκρίνισε.

Αυτές οι πυρκαγιές είναι οι πιο φονικές στην ιστορία της Καλιφόρνια. Το 1933, στην πυρκαγιά του Γκρίφιθ Παρκ, στο Λος Άντζελες, είχαν χάσει τη ζωή τους 29 άνθρωποι ενώ το 1991, στο Όκλαντ Χιλς, τα θύματα ήταν 25.

Οι εντολές εκκένωσης παραμένουν εν ισχύ για τις κομητείες Νάπα και Σονόμα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τα σπίτια τους και πολλοί από αυτούς φιλοξενούνται προσωρινά σε εκκλησίες της περιοχής.

Περνούν μέσα απ’ τη φωτιά για να γλιτώσουν

Ένα συγκλονιστικό βίντεο το οποίο κατέγραψε η κάμερα που είχε πάνω του πυροσβέστης στην Επαρχία Sonoma της Καλιφόρνια που φλέγεται από την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του τοπικού σερίφη.

Το βίντεο καταγράφει την προσπάθεια εκκένωσης ενός ολόκληρου οικισμού λίγο πριν αυτός παραδοθεί στις φλόγες. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές καθώς η διαφυγή των πυροσβεστών και των κατοίκων γίνεται μέσα από τις φλόγες δείτε εδώ

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από την καταστροφή