Τετάρτη 08.12.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΗΡΑΣ: Θα πορευτούμε με άποψη και ήθος

18.07.2018

Στα αρκετά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η θητεία Μαράβα στην περιοχή του δήμου Πύλης, αλλά και στο ενδιαφέρον των πολιτών που υπάρχει για τον συνδυασμό του, επικεντρώνει την προσοχή του ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλης

Θεόδωρος Χήρας. Για τον ίδιο δεν είναι πρόβλημα ο νέος νόμος, αφού ήδη έχει αποφασίσει την κάθοδό του και στελεχώνει τον συνδυασμό του με νέους ανθρώπους «με άποψη και ήθος», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Κατηγορεί την παρούσα δημοτική αρχή για έλλειψη οράματος και αποφασιστικότητα, ενώ «τέλος του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βασικού μέρους του προγράμματος, το έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού, καθώς και ένα μεγάλο ποσοστό στελεχών που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ 

  1. Δύο μήνες και κάτι από την ημέρα που αποφασίσατε να ανακοινώσετε την κάθοδό σας ως υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης. Είναι όπως τα περιμένατε τα πράγματα;

Τα πράγματα είναι καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. Η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για τον συνδυασμό και τις απόψεις μας.

  1. Καλοκαίρι, όπου την τιμητική τους έχουν τα ορεινά χωριά και όπως μαθαίνω οι επισκέψεις σε αυτά είναι συχνές. Υπάρχουν προβλήματα; Σας κάνει παράπονα ο κόσμος για αυτά;

Σίγουρα, τα προβλήματα στον ευρύτερο ορεινό όγκο του Δήμου Πύλης είναι πολλά. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για αυτά και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη νυν Δημοτική Αρχή. 

  1. Ποια προβλήματα κατά την εκτίμησή σας είναι τα σημαντικότερα στον ορεινό όγκο και που εσείς θα δώσετε το βάρος, με μια πρώτη καταγραφή που κάνατε.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που υπάρχει στα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας είναι η μη ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση στα χωριά κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή και η πρότασή μας είναι η δημιουργία δύο μόνιμων σταθμών αποχιονισμού στους δύο ορεινούς όγκους για την άμεση λύση των προβλημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων  του ορεινού όγκου, κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι ηλικιωμένοι που χρειάζονται άμεση πρόσβαση σε μονάδες υγείας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

  1. Συνολικότερα στον Δήμο Πύλης ποια είναι τα προβλήματα που έχετε εντοπίσει;

 Τα προβλήματα είναι αρκετά και σύνθετα. Άλλα έχουν να κάνουν με την υπάρχουσα εθνική και οικονομική κρίση και άλλα με την έλλειψη οράματος και αποφασιστικότητα της νυν Δημοτικής Αρχής.

Καθημερινά συζητάμε με τους πολίτες, καταγράφουμε τα σημαντικά προβλήματα και κατά την παρουσίαση του συνδυασμού μας, θα είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. 

  1. Κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς, είπατε πως στόχος είναι η ενεργοποίηση νέων πολιτών που έχουν γυρίσει την πλάτη τους στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, απογοητευμένοι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο. Βλέπετε να πλαισιώνουν την κίνησή σας αυτά τα άτομα;

Στο διάστημα των δύο μηνών, από τότε που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου για το Δήμο Πύλης και αυτό που μας ενθαρρύνει και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια, είναι το γεγονός ότι οι νέοι και απλοί πολίτες έχουν πλαισιώσει θερμά τον συνδυασμό μας, εκδηλώνουν δυναμικά το ενδιαφέρον τους να αναμιχθούν ενεργά με τα δημοτικά δρώμενα για πρώτη φορά.

Το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτυπωθεί και στη στελέχωση του ψηφοδελτίου, όπου μεγάλο ποσοστό θα απαρτίζεται από νέους ανθρώπους με άποψη και ήθος. 

  1. Ο νέος νόμος του «Κλεισθένη» είναι γεγονός. Συμφωνείτε με την απλή αναλογική; 

Εκδήλωσα επίσημα το ενδιαφέρον μου για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου του Δήμου Πύλης, αρκετούς μήνες πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτό σημαίνει ότι δεν με απασχολούσε και δεν με απασχολεί το εκλογικό σύστημα και αυτό που θα προσπαθήσω, ως Δήμαρχος, είναι η σύνθεση και όχι ο διχασμός. 

  1. Πως θα κινηθείτε τώρα στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου σας μετά και τα νέα δεδομένα, αλλάζει κάτι για σας; 

Δεν θα αλλάξουν πολλά με τα νέα δεδομένα για τον συνδυασμό μας διότι η συμμετοχή των πολιτών θα είναι ενεργή, είτε θα είναι υποψήφιοι του συνδυασμού, είτε όχι.

Φυσικά, αλλάζουν πολλά για τους ήδη εκλεγμένους Δημάρχους σε όλη τη χώρα. 

  1. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις σας; Θα παρουσιάσετε αρχές φθινοπώρου ένα μέρος τους συνδυασμού σας και του προγράμματός σας; 

Έχουμε αποφασίσει ότι προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βασικού μέρους του προγράμματος, το έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού, καθώς και ένα μεγάλο ποσοστό στελεχών που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο.