Δευτέρα 25.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκέντρωση νίκης από τον Θοδωρή Χήρα

03.03.2019

Για όσους τον γνωρίζουν, το στοίχημα του υποψηφίου δημάρχου Πύλης Θεόδωρου Χήρα, ήταν να γεμίσει το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα κέντρο του νομού «Πύλης Μέγαρο» και τελικά όχι μόνο το κέρδισε αφού υπήρχαν και αρκετοί όρθιοι, αλλά κέρδισε και τις εντυπώσεις, με την ουσιαστική σε προτάσεις ομιλία του.

Τον κ. Χήρα που μπήκε στην αίθουσα καταχειροκροτούμενος, παρουσίασε η γνωστή ηθοποιός Σια Φαράκη, ενώ πριν την ομιλία του προβλήθηκε βίντεο με το βιογραφικό του υποψηφίου δημάρχου.

Η ομιλία

Στην ομιλία του ο κ. Χήρας που ανακοίνωσε και το όνομα του συνδυασμού λέγοντας συγκεκριμένα: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, είμαστε όμως αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, για να κάνουμε πράξη το ΟΡΑΜΑ μας.

Ένα ΟΡΑΜΑ, που μας θέλει όλους συνοδοιπόρους, συμμέτοχους, συνεργάτες και όχι συνένοχους.

Για αυτό και επιλέξαμε το «ΠΥΛΗΣ ΟΡΑΜΑ» να είναι το όνομα του συνδυασμού μας, θέλοντας να σηματοδοτήσουμε το όραμα που έχουμε για την ανάπτυξη και το μέλλον του Δήμου μας».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Η απερχόμενη δημοτική αρχή οδήγησε τον Δήμο Πύλης σε στασιμότητα και απέδειξε την πλήρη αδράνειά της στην αντιμετώπιση και επίλυση των άμεσων καθημερινών προβλημάτων. Οδήγησε τον Δήμο Πύλης σε μια φθίνουσα πορεία.

Το σύνθημά της ΄΄ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ΄΄ διαψεύστηκε παταγωδώς, αφού κατάφερε να διχάσει την κοινωνία, χωρίζοντάς την σε λίγους προνομιούχους και πολλούς αποκλεισμένους.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή αγαπητοί συνδημότες, να σταθείτε στο πλευρό μας, να στηρίξετε την προσπάθειά μας για να φέρουμε στον Δήμο Πύλης τη μεγάλη αλλαγή που όλοι έχουμε ανάγκη.

Θέλουμε και μπορούμε, να πετύχουμε μια δίκαιη και ίση μεταχείριση για όλους τους πολίτες.

Θέλουμε και μπορούμε, ακόμη και ο κάτοικος του πιο απομακρισμένου χωριού να απολαμβάνει την φροντίδα της Δημαρχίας και να μη νοιώθει αποκομμένος από τον Δήμο.

Θέλουμε και μπορούμε, οι νέοι να μείνουν και να δημιουργούν στον τόπο τους και όχι να ξενιτεύονται.

Θέλουμε και πρέπει, τα χωριά μας να μείνουν ζωντανά. Ας μην ξαναγυρίσουμε στα παλιά.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε.

Μόνο ενωμένοι δίπλα στον κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις, έξω από κομματικές ταμπέλες και κομματική λογική αλλά με γνώμονα την πίστη στις αξίες μας, τις ιδέες μας και το όραμά μας, τότε και μόνο τότε, θα πάει μπροστά ο Δήμος Πύλης.

Έχουμε όραμα, έχουμε στόχους, έχουμε αυτογνωσία, έχουμε βαθύ αίσθημα προσφοράς και ευθύνης, για αυτό είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας.

Όμως σήμερα είμαι εδώ για να σας μιλήσω για λύσεις και όχι για να κάνουμε απλές διαπιστώσεις. Θα σας μιλήσω μόνο για όσα μπορούν να πραγματοποιηθούν και όχι για υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, σύγχρονο και καινοτόμο που θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες όλων μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι χώρος σκληρής δουλειάς και μιας ασταμάτητης προσπάθειας για προσφορά στον συνάνθρωπο, προσφορά στον τόπο μας, ακόμη και με κόστος σε προσωπικό, επαγγελματικό και επιστημονικό επίπεδο.

Έχουμε να κάνουμε με έναν Δήμο, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του οποίου είναι τεράστια και η αξιοποίησή τους, είναι για μας μονόδρομος.

Έχοντας λοιπόν ως κύριο μέλημά μας τη ριζική αλλαγή του Δήμου μας, σας παραθέτω τους βασικούς μας στόχους:

1) Πρώτος και κύριος στόχος μας, είναι η εξυπηρέτηση του δημότη, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, η εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

  • τηλεοπτική κάλυψη σε όλα τα ορεινά χωριά του Δήμου,
  • ανακατασκευή του δικτύου ύδρευσης όπου υπάρχει πρόβλημα, όπως π.χ. στο Ροπωτό
  • αποχετευτικό σε όλο το Δήμο
  • δημιουργία Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών)

2) Διαφάνεια σε κάθε δράση του Δήμου και λογοδοσία στους δημότες. Καμία υπηρεσία συναλλαγής του Δήμου χωρίς διαφάνεια.

  • με άμεση συνεργασία με τα κοινοτικά συμβούλια και σε κάθε χωριό, τουλάχιστον μία λαϊκή συνέλευση ανά 2 χρόνια
  • έλεγχος των οικονομικών του Δήμου και υπόσχεσή μας είναι ότι θα παραδώσουμε τον Δήμο με μικρότερο χρέος από ότι θα παραλάβουμε.

 

3) Ενίσχυση της αγροκτηνοτροφίας, με στοχευμένες δράσεις – πρωτοβουλίες μέσα από την λειτουργία ειδικού γραφείου που θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.

– οι γεωπόνοι του Δήμου θα είναι κοντά στον αγρότη και όχι στα γραφεία του Δήμου.

– Δέσμευσή μας ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός και χρηματοδότης στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ώστε να συμμετέχουν σε σεμινάρια και σε Ελληνικές και Ευρωπαϊκές εκθέσεις.

4). Στήριξη και ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων και τοπικών συνεταιρισμών με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

5). Ο Δήμος Πύλης έχει την τύχη να διαθέτει πολλά  θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία, όπως και χώρους ανεκτίμητης ομορφιάς. Σκοπός μας είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Τουρισμού, να αναδειχθούν και να προβληθούν μνημεία όπως:

– οι Αρχαίοι Γόμφοι

– το Ασκληπιείο της Πιαλείας

– το κονάκι του Δερβέναγα

– το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς

– H Πόρτα Παναγιά

6) Τουρισμός (Δημιουργία Γραφείου)

– αξιοποίηση – αναβάθμιση Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου

– ανάπλαση – αξιοποίηση όχθης πορταϊκού ποταμού

– δημιουργία χώρων στάθμευσεης στην Ελάτη

– δράσεις σε συνερασία με τον Μύλο των Ξωτικών

7) Υγεία:

– συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πύλης και αναβάθμιση όλων των περιφερειακών ιατρείων

– συνεργασία με το Διαϊατρικό Δίκτυο Υγείας, στον οποίο ο Δήμος πληρώνει συνδρομή και δεν το εκμεταλλεύεται.

8) Δέσμευσή μας είναι:

– η μείωση των dημοτικών τελών για τους συνεπείς δημότες

– ότι θα υπάρχει μείωση των δημοτικών τελών για κάθε πρόσληψη υπαλλήλου σε επιχειρήσεις του Δήμου Πύλης.

– η μείωση του νερού μετά από μελέτη ώστε να μην υπάρξει ζημία στην επιχείρηση.

9) Αθλητισμός

– δημιουργία αθλητικού κέντρου στον ορεινό όγκο

– δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στην Πύλη

– αναβάθμιση όλων των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

10) Επιδότηση για κάθε παιδί που θα γεννιέται στον Δήμο Πύλης.