Τετάρτη 30.11.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πύλη: Παρουσία Σκρέκα η θεμελίωση της πλατείας – Βίντεο – Φωτο

05.10.2022

Μια σειρά από έργα… τα οποία κοστολογούνται περίπου στα 15 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά φέρουν την… σφραγίδα του υπ. Κώστα Σκρέκα που τα χρηματοδοτεί μέσω του υπουργείου του, αλλάζει ολόκληρη η κωμόπολη της Πύλης.

Η αρχή έγινε (μακάρι και να τελειώσει), από την θεμέλια πλάκα… της νέας πλατεία Δημαρχείου η οποία θα αναπλαστεί εκ βάθρων.  Το Έργο με Προϋπολογισμό δαπάνης 1.163.664,40 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., προχωρά με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Την επίσημη έναρξη των εργασιών κήρυξαν ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας και εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο εντεταλμένος σύμβουλος Περιβάλλοντος Ντίνος Μπάρδας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας στάθηκε και σε μια σειρά άλλων έργων που θα πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης, όπως ο βιολογικός καθαρισμός και το δίκτυο αποχέτευσης και λυμάτων, την αισθητική αναβάθμιση της εισόδου στην Ελάτη, την κατασκευή ποδηλατοδρόμου, ενώ δεσμεύθηκε και για την ανάπλαση της παρόχθιας όχθης του Πορταϊκού ποταμού.

Κατά την ομιλία του ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του και σημείωσε ότι με αυτό το έργο. Ο Κώστας Σκρέκας την υποχρέωσή του να τρέξει μεγάλα έργα και στο ν. Τρικάλων και ευχαρίστησε όσους συνεργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ  ο Ντίνος Μπάρδας τόνισε τα “πράσινα” έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια σε όλη τη Θεσσαλία. Την τελετή του Αγιασμού τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης π. Δημήτριος Κατσαρός ενώ στην τελετή παρών ήταν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Χήρας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η εν δυνάνη πολιτεύτρια της Ν.Δ. Χαράς Ξάνθη, ενώ επιστολή απέστειλε ο βουλευτής Σάκης Λιούτας, καθώς και η Κατερίνα Παπακώστα.