Τρίτη 28.03.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ρίο Ντε Τζανέιρο… η Πύλη το τριήμερο των Αποκριών

20.02.2023

Σε… Ρίο Ντε Τζανέιρο… θέλει να μετατρέψει το τριήμερο των Αποκριών την Πύλη η δημοτική αρχή Μαράβα… που για πρώτη φορά στα χρονικά οργανώνει παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στην πρωτεύουσα του δήμου, ενώ την Καθαρά Δευτέρα θα υπάρχει και φέτος το Καρναβάλι στους Γόμφους. Εκλογές έρχονται… και θα δούμε πολλά ακόμη…

Οι εκδηλώσεις

Οι Απόκριες πλησιάζουν.

Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Πύλης προετοιμάζονται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, τις Τοπικές Κοινότητες και Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών.

Στην έδρα του Δήμου, στην Πύλη για πρώτη φορά φέτος  η Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου θα έχουμε την καρναβαλική παρέλαση με χορούς, τραγούδια και ατελείωτο κέφι.

Μία παρέλαση με άρματα και πλήθος καρναβαλιστών η οποία θα ξεκινά από το Επάλ Πύλης στις 5 το απόγευμα και θα καταλήγει στο χώρο του Δημαρχείου όπου εκεί θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου και θα σταλούν στον ουρανό χάρτινα φαναράκια με τις ευχές μας για ένα καλό τριώδιο.

Ο Δήμος Πύλης προχωρά και φέτος στην διοργάνωση κεντρικού ενιαίου Καρναβαλιού στην Τοπική Κοινότητα Γόμφων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γόμφων.

Την καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00.

Σας καλούμε να αφήσουμε στην άκρη ότι μας απασχολεί, να διασκεδάσουμε μαζί, να χαρούμε, να ξεφαντώσουμε αλλά και να προσφέρουμε χαρά στους γύρω μας  μεπαρέλαση αρμάτων – πεζοπόρων τμημάτων – μουσική, χορός – φασολάδα, λαγάνα, τσίπουρο και κρασί στην πλατεία του χωριού.

Επίσης την καθαρά Δευτέρα πολλές Κοινότητες του Δήμου μας,

ο Άγιος Βησσαρίωνας, η Φιλύρα, η Πιάλεια, το Ελευθεροχώρι, η Φήκη αλλά και οι Καλόγηροι θα αναβιώσουν τα κούλουμα προσφέροντας την παραδοσιακή φασολάδα στους παρευρισκόμενους με ελιές και χαλβά.

Από τον Δήμο Πύλης

[fbcomments]