Τρίτη 22.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στην Ουρανουπολη Χαλκιδικής οι γυναίκες της Φήκης

16.06.2018 /

Μια πανέμορφη εξόρμηση διοργάνωσαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο και οι γυναίκες της Φήκης, στις 30 και 31 Μαΐου με προορισμό την Ουρανουπολη Χαλκιδικής.

Η εκδρομή εγινε σε συνεργασία με τον δήμο Πύλης αφού την μεταφορά χρηματοδότησε ο δήμος και συγκεκριμένα ο ΟΚΠΑΔ του δήμου Πύλης, πραγματοποιήθηκε δε από το τουριστικό γραφείο Κωτουλας tours

Επισκέφτηκαν την Ι.Μ. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την ι.μ. του Άγιου Αρσενίου στα Ορμυλια Χαλκιδικής και έκαναν τον γύρο του Αγ. ορους με καραβάκι μιας και δεν επιτρέπεται γυναίκες να πλησιάζουν ούτε την ακτή στα 500 μέτρα.

Ζήσαμε στιγμές δέους και συγκίνησης εν πλω στο γύρο του Αγίου Όρους. Μας επισκέφτηκαν μοναχοί από την Μονή Σίμωνος Πέτρου με προσκυνήματα όπως: τμήμα του αριστερού χεριού της Μαρίας Μαγδαληνής, τμήμα του Τιμίου Σταυρού, οστό της Αγίας Άννης, του Αγίου Παντελεήμονα και του Αγίου Τρύφωνα.

Αποκομίσαμε πολλές εντυπώσεις και ανάταση ψυχής.

Τις κυρίες συνόδευαν από την πλευρά του δήμου η προεδρος του οκπαδ κ. Καραισκου Γεωργια και η γραμματέας του δημαρχου Γιαννοτακη Μανη αφου η ιδια ελκει την καταγωγη της απο την Φηκη.