Παρασκευή 07.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρόταση με όραμα… δημάρχου από τον Βαλάντη Τσιούτσια

21.11.2019

Με μια ξεχωριστή πρόταση που πραγματικά κάνει τη διαφορά και δείχνει πως ο Βαλάντης Τσιούτσιας έχει βάλει πλώρη όχι απλά να είναι ο βασικός αντίπαλος του Κώστα Μαράβα, αλλά να είναι ο επόμενος δήμαρχος Πύλης, κατήλθε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με την επέκταση του δημαρχείου Πύλης.

Στην εισήγηση του δήμου που ήταν : «Χαρακτηρισμός της ανακατασκευής και επέκτασης του Δημαρχείου ως αξιόλογο τεχνικό έργο – έναρξη της διαδικασίας για τη διεξαγωγή Ανοικτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών ενός σταδίου με θέμα την «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΩΩΝ 1940 ΑΡΙΘΜ. 1», ο Βαλάντης Τσιούτσιας πρότεινε το δημαρχείο να μεταφερθεί στο ΕΠΑΛ και το δημαρχείο να μετατραπεί σε μουσείο.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πύλη Αξιών» πρότεινε να μεταφερθεί το δημαρχείο στο κτίριο του ΕΠΑΛ το οποίο μπορεί να πάει σε άδειο κτίριο που υπάρχει σήμερα στα γυμνάσια και το σημερινό δημαρχείο να μετατραπεί σε μουσείο. Ετσι θα υπάρξει ακόμη ένα λόγος να μείνουν για επιπλέον ώρα στην Πύλη οι επισκέπτες που ανεβαίνουν στα ορεινά τουριστικά θέρετρα, ενώ παράλληλα θα μπορέσει να αναπτυχθεί και ο πεζόδρομος της Ερμού με διάφορα καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης κ.λπ., αλλά και εστίασης.

Να σημειώσουμε πως την πρόταση Μαράβα ψήφισε με επιφυλάξεις ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρής Χήρας,  ενώ από την ομάδα του διαφοροποιήθηκε η Εφη Μπλατζώνη που ψήφισε  “παρούσα” ενώ ο σύμβουλός του Θεοδ. Χήρας αποχώρησε από την αίθουσα  καταγγέλλοντας ότι δεν του δόθηκε ο λόγος.