Παρασκευή 10.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πως θα αξιοποιηθούν τα ιαματικά νερά του Ριζώματος

15.12.2018

Η αξιοποίηση και η ανάδειξη των ιαματικών νερών στο Ρίζωμα, αλλά και το μοντέλο ανάπτυξης του Ιαματικού Κέντρου βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Συγκεκριμένα, η ομάδα που ανέλαβε να εκπονήσει στη σχετική μελέτη, παρουσίασε τα αποτελέσματά της καθώς και τον τρόπο που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα ιαματικά νερά στο Ρίζωμα.

Ομιλητές ήταν ο Συντονιστής της Ομάδας Έργου Γιώργος Γιαννάτος και από το Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, Γενικός Γραμματέας, Μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων Υπ. Τουρισμού, Μάρκος Δανάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τρεις προτάσεις που εξετάζουν τα υπέρ και τα κατά, για την αξιοποίηση του όλου εγχειρήματος. Η πρώτη περιλαμβάνει την αξιοποίηση των ιαματικών νερών από το Δήμο Τρικκαίων, η δεύτερη από ιδιώτη με το Δήμο να επιβλέπει την όλη διαδικασία και η τρίτη την σύμπραξη ΣΔΙΤ μεταξύ ιδιώτη και της δημοτικής Αρχής.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις των Κοινωνικών – Παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Μετά την χθεσινή παρουσίαση, η μελέτη θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, όπου οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις ενστάσεις τους και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πορεία του έργου.