10+1 έργα αλλάζουν την εικόνα του Δήμου Τρικκαίων.
Πρόκειται για έργα με συνολικό προϋπολογισμό 60.826.268€ , τα οποία προχωρούν, σε διαφορετικό στάδιο υλοποίησης το κάθε ένα εξ αυτών και θα αλλάξουν τις ζωές μας.
Συγκεκριμένα:
Ολοκληρώθηκε προχθές (22.01.2021) η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το έργο «Περιβαλλοντική & αισθητική αναβάθμιση νότιας εισόδου πόλης»
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας με 1.500.000€, εντασσόμενο στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη των Τρικάλων. Οι αλλαγές θα γίνουν σε έκταση 26 οικοδομικών τετραγώνων, διαμορφώνοντας νέα «ταυτότητα» στην περιοχή, με αναβάθμιση της εικόνας και, κυρίως της λειτουργικότητας του δρόμου.
Η απεργιακή κινητοποίηση της ΕΜΔΥΔΑΣ θα καθυστερήσει τουλάχιστον για 15 ημέρες την έκδοση αποτελεσμάτων.
3, 4. Ποδηλατόδρομοι
α. Προχωρά ο διαγωνισμός για το έργο «Ανάπλαση – ενοποίηση ποδηλατοδρόμου – πεζοδρομίου βόρειας εισόδου πόλης των Τρικάλων (Οδός Παλαιολόγου-Κονδύλη) με το κέντρο».
Η προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε στις 21 Ιανουαρίου 2021 για το έργο με προϋπολογισμό 1.200.000 € με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» και τον Δήμο Τρικκαίων.
Το έργο αφορά στην επέκταση και ανακατασκευή του κεντρικού ποδηλατόδρομου των Τρικάλων, από την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Μπάρας.
β. Αναμένεται η έγκριση των τευχών δημοπράτησης για το έργο «Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων»
Το έργο έχει προϋπολογισμό 725.000 € με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξη.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα ποτάμια των Τρικάλων δεν θα αποτελούν σημεία κινδύνων για πλημμύρες. Πρόκειται για τρία διαφορετικά έργα:
α. Αντιπλημμυρική προστασία –Καθαρισμός κοίτης στον Αγιαμονιώτη Ποταμό με 350.000€
Υπογράφεται την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2021 η σχετική σύμβαση.
β. Αντιπλημμυρική προστασία –Καθαρισμός κοίτης στον Ληθαίο Ποταμό με 650.000€
Αναμένεται η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα
γ. «Αποκατάσταση ζημιών σε δημόσιες υποδομές στις τοπικές κοινότητες μεγάλων Καλυβίων, Αγίας Κυριακής και Γλίνου Δήμου Τρικκαίων»
Τα έργα ξεκίνησαν, καθώς η σύμβαση υπογράφτηκε στις 24/12/2020 για 326.195,19 € (με Φ.Π.Α.).
α. Υπογράφηκε η σύβαση με τον εργολάβο για την «Εφαρμογή ζωνοποίησης και αντικατάσταση παλαιών αγωγών δικτύου πόλεως Τρικάλων».
Τα μεγαλύτερο έργο ύδρευσης της ΔΕΥΑΤ για τα Τρίκαλα έχει προϋπολογισμό 12.050.000€ (χωρίς ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020.
β. Επαναδημοπρατήθηκε και στις 28 Ιανουαρίου 2021 αναδεικνύεται εργολάβος για την «Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης του κέντρου της πόλης των Τρικάλων».
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2.950.000 € και το έργο ολοκληρώνει παρεμβάσεις στην ύδρευση των Τρικάλων.
Προχωρά κανονικά η «Επισκευή και συντήρηση πισίνας και κτηρίων στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Δήμου Τρικκαίων»
Οι εργασίες για το δεύτερο κολυμβητήριο στην παλιά πισίνα του πάρκου στον Αη Γιώργη, προχωρούν κανονικά.
Ο προϋπολογισμός των 1.200.000 € (με ΦΠΑ) προέρχεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και τον Δήμο Τρικκαίων.
Μέχρι τον Μάιο του 2021 δημοπρατούνται το Ψηφιακό Ασκληπιείο και το Πάρκο Ασκληπιού στο Πρίνος.
Ο προϋπολογισμός των 1.240.874,79 € προέρχεται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και το πρόγραμμα Leader.
Αναμένεται η ένταξη του έργου «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας & Πλατείας Εθνικής Αντίστασης. Ενοποίηση με παρόχθια ζώνη» στο ΕΣΠΑ 2014-2020, ΠΕΠ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 3.000.000 €.
Το έργο είναι τμήμα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΣΒΑΑ) και αναπλάθει δύο βασικές πλατείες των Τρικάλων με σύγχρονη προοπτική.
Με τρεις διαφορετικές προμήθειες ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει τις υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας.
α. Δημοπρατήθηκε η προμήθεια γεωργικών ελκυστήρων και παρελκόμενων μηχανημάτων με 300.000€.
Οι προσφορές αποσφραγίζονται στις 29 Ιανουαρίου 2021.
β. Δημοπρατείται έως τις 25 Μαρτίου η προμήθεια 5 νέων απορριμματοφόρων με 825.000€
γ. Δημοπρατείται έως τις 15 Απριλίου η προμήθεια μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού με 400.000€ για προμήθεια μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού, όπως σάρωθρα
Το σύνολο των προμήθεια ανέρχεται σε 1.525.000€, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στη Θεσσαλία και αφορά τα Τρίκαλα και τους άλλους 9 Δήμους της δυτικής Θεσσαλίας.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 21 Μαΐου 2020, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αναδειχθεί ο εργολάβος.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 31.000.000€ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Κύριος του έργου είναι η ΠΑΔΥΘ ΑΕ και φορέας υλοποίησης ο Δήμος Τρικκαίων.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων