Παρασκευή 21.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πως αντιμετωπίζονται οι βίαιες συμπεριφορές στο Νοσοκομείο Τρικάλων

21.12.2018

Η αντιμετώπιση των βίαιων – παραβατικών συμπεριφορών και η διαχείριση κρίσεων στο πλαίσιο ενός δημόσιου νοσοκομείου, αλλά και η συμβολή των υπηρεσιών ασφαλείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων σε συνεργασία με το τμήμα ψυχολογίας του ΓΝΤ.

Στην ενημερωτική εκδήλωση, που έγινε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΓΝΤ, έδωσαν το παρόν ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και φορείς της υγείας και των σωμάτων ασφαλείας.

Η ημερίδα άνοιξε με την ομιλία των ψυχολόγων του ΓΝΤ κ.κ. Κωνσταντίνα Σκόρδα και Γεώργιου Παπαντέλη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ασφάλεια σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, την επιθετικότητα και τις ψυχιατρικές παθήσεις που συνδέονται μαζί της, καθώς και την πρόληψη – αντιμετώπιση των βίαιων, παραβατικών συμπεριφορών.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε η Προϊσταμένη Επιστασίας του ΓΝΤ κα. Μαρία Παπαθεοδώρου, που επεσήμανε το βασικό καθηκοντολόγιο του προσωπικού ασφαλείας του νοσοκομείου.

Για την συμβολή της Αστυνομίας στη διαχείρηση επιθετικών/παραβατικών συμπεριφορών στο Νοσοκομείο, καθώς και για τη συνεργασία με την υπηρεσία ασφάλειας μίλησαν οι κ.κ. Αστυνόμος Β΄ της Δ.Α Τρικάλων Αριστοτέλης Σιακαβάρας και ο Αρχιφύλακας Σπύρος Ευαγγέλου.

Όσον αφορά το νομικό πλαίσιο σχετικά με τα όρια επέμβασης και τις υποχρεώσεις του προσωπικού ασφάλειας, μίλησε η δικηγόρος κα. Ελευθερία Τσέγα.

Στη συνέχεια ο Επιπυραγός, Αξιωματικός του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αναστάσιος Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στην εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας στην πυροπροστασία και την πυρασφάλεια, ενώ ο Τεχνικός Ασφαλείας του ΓΝΤ Παναγιώτης Ζιώγας παρουσίασε το σχέδιο διαφυγής στο Νοσοκομείο Τρικάλων.