Κυριακή 29.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ψηφίσματα για τον θάνατο του γιατρού Κώστα Σακκά

18.01.2023 /

Ο Ιατρικός Σύλλογος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων με το άγγελμα του θανάτου του συνταξιούχου Ουρολόγου  Ιατρού, Κωνσταντίνου Λ. Σακκά συνήλθε εκτάκτως  και ομόφωνα αποφάσισε.

  1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια  στην  οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να διατεθεί  χρηματικό ποσό στη μνήμη του Ιατρού για κοινωφελείς σκοπούς.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στο τοπικό τύπο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί

Ως   Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ. εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του αγαπητού συναδέλφου  Σακκά Κωνσταντίνου, πρώην διευθυντή της Ουρολογικής κλινικής του Γ.Ν.Τρικάλων. Θα τον θυμόμαστε όλοι για το ήθος του, την καλοσύνη του και την ανιδιοτελή προσφορά του.

TO KKE

Με μεγάλη θλίψη και σεβασμό αποχαιρετούμε έναν ανιδιοτελή συνοδοιπόρο του Κόμματός μας , τον συναγωνιστή γιατρό Κώστα Σακκά.

Με τον Κώστα Σακκά πορευτήκαμε μαζί στους λαϊκούς αγώνες και στις μικρές και μεγάλες μάχες που έδωσε το Κόμμα μας.

Στους αγώνες του αντιιμπεριαλιστικού – φιλειρηνικού κινήματος , μέσα από το οποίο αναδείχτηκε για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΕΔΥΕΤ ( Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση & Ειρήνη-Παράρτημα Τρικάλων) , καθώς και σε εκλογικές  μάχες για την τοπική διοίκηση & την εκπροσώπηση του Κόμματος στο δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων

Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων το 1986 , με το συνδυασμό που στήριζε το ΚΚΕ, και εκπροσώπησε το Κόμμα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου τα επόμενα 4 χρόνια.

Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ήταν ακόμη μια πλευρά της πολύπτυχης κοινωνικής του δράσης , η οποία τον ανέδειξε και πρόεδρο του Α.Ο. Τρίκαλα την περίοδο 1981-83.

Στις δύσκολες στιγμές της εκδήλωσης της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες & στην ταυτόχρονη προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ – εκ των έσω από οργανωμένη οπορτουνιστική ομάδα (1989-1992)- τη στιγμή που άλλοι διακήρυτταν το τέλος της πάλης των τάξεων , της ιστορίας & των ιδεολογιών – ο σ. Κώστας υπερασπίστηκε αταλάντευτα το ΚΚΕ , τη συγκρότησή του , τα επαναστατικά χαρακτηριστικά , την ιστορική του πορεία και τη συνέχεια στο μέλλον.

Η ανιδιοτελής αγωνιστική πορεία του στο στίβο της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής όσο και της επιστήμης ας είναι παράδειγμα για το μέλλον.

Η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλληπητήριά της στα παιδιά του, τους συγγενείς, τους οικείους του.

 Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Η Επιτροπή Ειρήνης

Η Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων (Μέλος της ΕΕΔΥΕ) εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για το θάνατο του συναγωνιστή γιατρού Κώστα Σακκά που υπηρέτησε πιστά επί σειρά ετών στο παρελθόν το αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό κίνημα από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής.

Μαζί πορευτήκαμε στα βήματα του οραματιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη στις μεγαλειώδεις πορείες της δεκαετίας του ‘80 από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα και στα δεκαήμερα Δράσης που έθεσαν τις βάσεις για της εξέλιξη του Κινήματος σε σημείο να αποτελεί σήμερα την πιο ισχυρή και ξεκάθαρη φωνή τόσο για την υπεράσπιση της Ειρήνης όσο και απέναντι στην εμπλοκή της πατρίδας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Παράλληλα ο Κώστας Σακκάς συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες και πολιτικές μάχες όπου υπερασπίστηκε αταλάντευτα την ιστορική πορεία και την ιδεολογία. Διαθέτοντας όλες τις δυνάμεις του για την επιστήμη που υπηρέτησε, εκφράστηκε παράλληλα μέσα από τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης στο Δήμο Τρικάλων και του αθλητισμού (Πρόεδρος του Α.Ο. Τρίκαλα 1981-83) αναπτύσσοντας κατά τον τρόπο αυτό με συστηματική δουλειά, τη σαφήνεια και σταθερότητα των θέσεών του μια πολύπλευρη κοινωνική δράση.

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων αποχαιρετά τον Κώστα Σακκά έχοντας συναίσθηση της ευθύνης ότι δεν θα πάψει να παλεύει για την Ειρήνη και κατά του Πολέμου.

Απευθύνουμε τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και τους οικείους του.

 

[fbcomments]