Τετάρτη 28.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ψήφισμα συμπαράστασης Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νομού Τρικάλων

07.03.2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων εκφράζει την συμπαράστασή του στους πληγέντες της Θεσσαλίας,  μετά τον καταστροφικό σεισμό της προηγούμενης Τετάρτης που κυριολεκτικά κατέστρεψε, σε λίγα δευτερόλεπτα, το βιος τους και διαμένουν αυτή την ώρα σε σκηνές. Επιπλέον θέλουμε να εκφράσουμε την  αλληλεγγύη μας   και στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων των Δήμων Φαρκαδόνας και Τρικκαίων που τα σπίτια τους υπέστησαν ζημιές κι έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης!

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης κι επειδή η περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων εμφανίζει μια έντονη σεισμική δραστηριότητα καλούμε τους Δήμους Τρικκαίων, Πύλης και Φαρκαδόνας, μέσω των τεχνικών τους υπηρεσιών, αλλά και την πολιτεία, να ολοκληρώσουν την αυτοψία και τον έλεγχο στατικότητας των σχολικών κτηρίων αφενός και αφετέρου μετά την καταγραφή των ζημιών να προχωρήσουν σε χαρακτηρισμό καταλληλότητας ή μη στα διδακτήρια της περιοχής. Τούτο κρίνεται άμεσα αναγκαίο για την πραγματοποίηση, όπου είναι δυνατόν, της ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων με την έναρξη της δια ζώσης λειτουργίας.

Επίσης καλούμε την Ελληνική Πολιτεία, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της, να δώσει λύση στο πρόβλημα στέγασης των μαθητών στις περιπτώσεις σχολείων που κρίθηκαν ή θα κριθούν ακατάλληλα από τα αντίστοιχα κλιμάκια μηχανικών της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) του Υπουργείου Υποδομών.

                                      ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ