Τρίτη 28.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρόταση ψηφίσματος για την Παλαιστίνη του Μαζί για τα Τρίκαλα

19.05.2021 /

Υψώνουμε την φωνή μας και στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης που βρίσκεται για πολλοστή φορά αντιμέτωπος με την δολοφονική πολιτική και την βαρβαρότητα των κυβερνήσεων του Ισραήλ.

Το κράτος του Ισραήλ, αξιοποιώντας την ανοιχτή στήριξη και ανοχή  της διεθνούς κοινότητας,κλιμακώνει την επιθετικότητα του, με τις εξώσεις των Παλαιστινίων στη γειτονιά Sheikh Jarrah , της ανατολική Ιερουσαλήμ,  τους εποικισμούς, την βία, τους βομβαρδισμούς και τις δολοφονίες ακόμη και μικρών παιδιών.

Μέχρι στιγμής 200 οι νεκροί , μεταξύ των οποίων 50 παιδιά , ενώ απειλεί και με χερσαία εισβολή στην Γάζα, με νέο αιματοκύλισμα.

Η αναγνώριση του  δήθεν “δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”, είναι αποδοχή της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης και της βίας εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του. Καταδικάζουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

Να σταματήσει κάθε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης. Για να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, που δοκιμάζεται γι’ ακόμη μια φορά.

Ζηταμε τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, ο γκρέμισμα του τείχους διαχωρισμού και της άρσης κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων

Η επεκτατική αποικιακή ισραηλινή κατοχή πρέπει να τελειώσει. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει σε ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία για όλους τους ανθρώπους Επιδιώκουμε μια δίκαιη λύση που θα επιτρέψει τόσο στους Παλαιστινίους όσο και στους Ισραηλινούς να ζήσουν σε συνθήκες καλής γειτονίας στα κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη τους, βάσει της αρχής της λύσης των δύο κρατών, στα σύνορα πριν από το 1967 (σύμφωνα με τη διεθνή συναίνεση και τις αποφάσεις του ΟΗΕ). Αυτό περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων βάσει του ψηφίσματος 194 του ΟΗΕ».

Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς μπροστά στο έγκλημα.

«Η σιωπή του ενός είναι η οδύνη του άλλου»