Τετάρτη 28.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρωτοβουλία Πολιτών Τρικάλων: Όλες κι όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο!

09.03.2021 /

Η Πρωτοβουλία Πολιτών στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 6:15 μ.μ. στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, μετά από πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την εγκαθίδρυση Πανεπιστημιακής αστυνομίας, για πειθαρχικά και διαγραφές φοιτητών, για την ποινικοποίηση των μαζικών συνελεύσεων και αγωνιστικών παρεμβάσεων, για την όξυνση των ταξικών φραγμών με τα όρια φοίτησης και το κλείσιμο σχολών, αλλά και με τις επιχειρούμενες αλλαγές στα σχολεία, όπως με την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, την «Τράπεζα Θεμάτων» και τον καθορισμό της λεγόμενης «Ενιαίας Βάσης Εισαγωγής».

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για ανοιχτές σχολές, με όλα τα μέτρα προστασίας κι ασφάλειας.

Καλούμε τους πολίτες των Τρικάλων, σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριοώστε να διαδηλώσουμε ενάντια στην κυβερνητική πολιτική:

-της φτώχειας και της εξαθλίωσης,

-της πλήρους αποτυχίας στο θέμα της πανδημίας,

-της μη στήριξης της δημόσιας υγείας την ίδια στιγμή που δεν αγγίζει τα τεράστια ιδιωτικά συμφέροντα  στον χώρο της περίθαλψης,

της ακραίας καταστολής και του πρωτοφανούς αυταρχισμού με το όργιο επιθέσεων, ξυλοδαρμών, απαγόρευσης του δικαιώματος στη διαμαρτυρία με τη διάλυση συγκεντρώσεων, προσαγωγών, συλλήψεων, επιβολής προστίμων, σε εκατοντάδες πολίτες σε όλους πλέον τους χώρους όπου ζούμε κι αναπνέουμε. Από τις πλατείες των πόλεων μέχρι τα Πανεπιστήμια, από τις λαϊκές αγορές μέχρι τα πάρκα, από τις συνελεύσεις μέχρι τις συγκεντρώσεις.

της κατάργησης κάθε ίχνους εργατικών, συνδικαλιστικών, δημοκρατικών, ακόμη και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ- Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ