Δευτέρα 17.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Προχωρούν τα έργα για τον νέο ποδηλατόδρομο των Τρικάλων που συνδέει το κέντρο της πόλης με το πάρκο Αη Γιώργη

09.06.2023

Με πιο γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα για τον ποδηλατόδρομο στα νοτιοανατολικά των Τρικάλων. Ποδηλατόδρομος μήκους 2,5 χλμ. που ουσιαστικά θα «δρα» σε δύο επίπεδα. Το ένα, η σύνδεση του ποδηλατόδρομου στον Ληθαίο ποταμό (ήδη κατασκευάζεται), με τον ποδηλατόδρομο που προβλέπεται στην οδό Καρδίτσης (ξεκινά το επόμενο διάστημα).
Ένα ακόμη βασικό στοιχείο, το ότι στη σχεδόν κυκλική του διαδρομή, ο ποδηλατόδρομος θα συνδέει το Μουσείο Τσιτσάνη με το Δημοτικό Στάδιο, το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, το 2ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο, με την έξοδο στην οδό Καρδίτσης.
Και σε πιο μεγάλη εικόνα, με την ολοκλήρωση και της ανάπλασης του ποδηλατοδρόμου στην οδό Κονδύλη, ένας ποδηλάτης θα μπορεί εύκολα, άνετα, ταχύτατα, να μεταβαίνει γρήγορα από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Μπάρας (μέσω Παλαιολόγου, Κονδύλη, Ληθαίου, νέου ποδηλατόδρομου), στο δεύτερο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης – και με μέγιστη ασφάλεια μέχρι σχεδόν το πάρκου τη Αη Γιώργη.
Η διαδρομή του ποδηλατόδρομου είναι: όπισθεν Μουσείου Τσιτσάνη, οδός Ζέρβα, οδός Κατσιμήδου, οδός Σπετσών, οδός Σπετσοπούλας, οδός Λέσβου, οδός Εθνικής Αντίστασης, όπισθεν Μουσείου Τσιτσάνη.
Έτσι συνδέεται το κέντρο της πόλης με το πάρκο Αη Γιώργη, καθώς διευκολύνεται η κίνηση μαθητών/τριών, αθλητών/τριών, αθλούμενων.

Ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Καταβούτας που επισκέφθηκε το έργο για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, τόνισε ότι «συνεχίζουμε να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες για τους ποδηλάτες. Με τη νέα μας αυτή παρέμβαση, αυξάνεται σε μήκος περίπου 20 χλμ. το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων στα Τρίκαλα συνολικά, έχοντας δώσει έμφαση στην εξυπηρέτηση της νεολαίας και των αθλούμενων».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την κατασκευή του ποδηλατόδρομου, καθώς γίνονται παράλληλα και συνοδά έργα για φωτισμό,, προσβασιμότητα πεζοδρομίων και δη από ΑμεΑ, σήμανση και προειδοποίηση ειδικά στις διασταυρώσεις τοποθέτηση εμποδίων για απαγόρευση στάθμευσης, έργα για ασφάλεια κίνησης πεζών και ποδηλάτων, δημιουργία ζώνης προστασίας ποδηλάτων κ.α.

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, έχει τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ», προϋπολογισμό 734.301,39€  και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, με ανάδοχο την κοινοπραξία «Α.ΤΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. – Π.ΣΓΟΥΡΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.».

Από το γραφείο Τύπου

[fbcomments]