Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρώτο βήμα συμφωνίας από ΠΑΣΟΚ και “Ποτάμι”

31.03.2016
Αθήνα

Σε συμφωνία για τη συγκρότηση μιας «επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία» με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της χώρας συμφώνησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν την Πέμπτη και η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο επικεφαλής του Ποταμιού, η επιτροπή αυτή θα «ξεπερνά τα κόμματα», σημειώνοντας ότι σε αυτήν πλειοψηφία δεν θα έχει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το Ποτάμι, αλλά «οι περισσότεροι θα προέρχονται από την κοινωνία».

«Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καλούν τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να συζητήσουν για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία. Αυτό μας ενδιαφέρει, δεν μας ενδιαφέρει να σώσει ο καθένας τον μηχανισμό του» είπε ο ίδιος και σημείωσε ότι η επιτροπή αυτή θα πρέπει μέσα σε δύο μήνες να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της.

«Το θέμα δεν είναι να ενωθούν οι μηχανισμοί για να σωθούν, το θέμα είναι να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας» πρόσθεσε.

Για «πρώτο βήμα» προς την κατεύθυνση ενός προοδευτικού ρεύματος που θα απαντήσει στις αγωνίες του λαού έκανε λόγο αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας:

«Από τη μεριά μας, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του Ελληνικού Λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί».

Newsroom ΔΟΛ