Τρίτη 07.12.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρώτο κρούσμα της γρίπης τύπου Β στην Ελλάδα– Στην ΜΕΘ ένας 77χρονος

20.10.2017

Το πρώτο κρούσμα της εποχικής γρίπης, με σοβαρές επιπλοκές, καταγράφηκε στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)

Όπως προκύπτει από την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρόκειται για έναν 77χρονο ο οποίος νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, από τον οποίο απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Β, δεν είχε εμβολιαστεί, παρότι ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, από τις 2 έως τις 15 Οκτωβρίου, στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.) και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 39 κλινικά δείγματα. Το ένα εξ αυτών ήταν θετικό για ιό γρίπης τύπου Β.

«Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα» καταλήγουν οι ειδικοί και τονίζουν τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού για την προφύλαξη από τη γρίπη.