Πέμπτη 13.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρόταση για δημιουργία μουσείου στο σπίτι του Καραΐσκάκη στο Μαυρομμάτι

26.03.2021 /

Στην υποβολή πρότασης με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ», θα προχωρήσει ο Δήμος Μουζακίου. Πρόκειται, για τη δημιουργία ενός ιστορικού ψηφιακού και φυσικού μουσείου στο σπίτι του αγωνιστή Γεωργίου Καραϊσκάκη, στη γενέτειρα του, το Μαυρομμάτι. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 527.954,80 ευρώ  (με ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης», στον άξονα της  προτεραιότητας Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός στην πρόσκληση ΑΤ14 με τίτλο «Ελλάδα 1821 –Ελλάδα 2021»

Συγκεκριμένα, η πρόταση του Δήμου Μουζακίου, αφορά στη δημιουργία:

 1. Διοράματος. Μακέτα (1) διάστασης 1,20 επί 0,60. Κατασκευή 3 προθηκών διοράματος, μοντελισμός και δημιουργία περιεχομένου. Κατευθυντικό Ηχείο-Καπέλο (1)
 2. Οθόνες αφής (5). Οθόνες αφής 55ίντσες, υψηλής ανάλυσης:4Κ, λειτουργικό σύστημα πλοήγησης Αndroid. Mini PC Player SHUTTLE XPС (5)
 3. Αίθουσας VR. VR headsets (22) ανάλυσης HD με ενσωματωμένο λειτουργικό προβολής βίντεο και εφαρμογών και αντικλεπτικά συστήματα. Περιστρεφόμενες πολυθρόνες (22) με πλάτη δερματίνη ή άλλο ανθεκτικό ύφασμα σκούρου χρώματος.
 4. 3D READY. Ειδική οθόνη για προβολή βίντεο και γραφικών υψηλής ανάλυσης σταθερά τοποθετημένης στον χώρο εικονικής πραγματικότητας διαστάσεων. Active Rechargeable Shutter Glasses 3D (50). Καθίσματα (24) για προβολή.
 5. Διαδραστικής Οθόνης για Παιδιά – Snowflake. Οθόνες αφής (4) 55 ίντσες,  υψηλής ανάλυσης: FHD Resolution 1920 x 1080 , λειτουργικό σύστημα πλοήγησης Αndroid. SNOWFLAKE/LICENSE (4)
 6. Δημιουργία customized κώδικα για λειτουργία οθονών αφής, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαδραστικών πινάκων . Για τις οθόνες αφής (4) , το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, και για λειτουργία διαδραστικών πινάκων
 7. Oλογραμμικών απεικονίσεων. Ολόγραμμα του Γεώργιου Καραισκάκη
 8. Εκτύπωσης υλικών για προθήκες και ψηφιακούς αναμεταδότες
 9. Κινηματογράφησης φυσικών χώρων, φωτογραμμετρία. Για τις ανάγκες των αναπαραστάσεων και της δημιουργίας περιεχομένου επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και της αναβίωσης της Β’ Εθνοσυνέλευσης θα χρειαστεί η εναέρια και επίγεια κινηματογράφηση με ειδικό εξοπλισμό για 10 ημέρες
 10. Υπηρεσιών δημοσιότητας – διάχυσης του έργου ποσοστό επί του προϋπολογισμού. Περιλαμβάνει κεντρική εκδήλωση, δημιουργία υλικού, site του μουσείου, πλάνο δημοσιότητας και υλοποίηση αυτού
 11. Δημιουργία πρωτότυπου ντοκιμαντέρ. Τα τοπόσημα του τόπου (ντοκιμαντέρ που θα συμπεριλάβει όλα τα σημαντικά και σημαίνοντα τοπόσημα του Δήμου και θα παρουσιάζει το ιστορικό αποτύπωμα στο παρόν)
 12. Δημιουργία διαδικτυακού τόπου που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά παιχνίδια για ζωή Καραισκάκη, μάχες που συμμετείχε , συναγωνιστές , οπλικό υλικό. Θα γίνει διαδικτυακός τόπος δίγλωσσος με στόχευση το παιδικό κοινό και μίξη αφηγήσεων, παζλ γνώσεων, μικρής διάρκειας οπτικοακουστικό υλικό

 

 

 

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: «Μπαίνοντας στην εποχή της ψηφιοποίησης, καταθέτουμε πρόταση για τη δημιουργία ενός ιστορικού ψηφιακού και φυσικού μουσείου, στο σπίτι του στρατάρχη Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Μαυρομμάτι. Με τον τρόπο αυτό «παντρεύουμε» την τεχνολογία με ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια της ιστορίας μας, αφήνοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Η ένταξη του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», προϋποθέτει την έγκριση της πρότασης από την επιτροπή «Ελλάδα 2021». Η δημιουργία του εν λόγω έργου, θα αποτελέσει όχι μόνον σημαντικό πόλο εντόπιας οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης αλλά κι έναν πρότυπο χώρο επίσκεψης και παιδείας για όλους τους Έλληνες».

 

[fbcomments]