Παρασκευή 23.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Προσέλκυσε το ενδιαφέρον ο “Ακίνδυνος” της Μανουσάκη

05.04.2019

Στον φιλόξενο και ευχάριστο χώρο του Σουίτα Art Café, έλαβε χώρα η παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστορήματος της Αφροδίτης Μανουσάκη, παρουσία πλήθος κόσμου, που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση, το απόγευμα της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα, για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν η Σούλα Τσιάτσιου, καθηγήτρια Αγγλικών-συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και η Κατερίνα Ευαγγέλου Κίσσα, συγγραφέας-διευθύντρια λογοτεχνικής ιστοσελίδας “Λόγω Γραφής”, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η συγγραφέας-εκδότρια Κάκια Ξύδη, βάζοντας η καθεμιά την δική της ξεχωριστή πινελιά.Ένα γλυκόπικρο βιβλίο που σατιρίζει την κοινωνική υποκρισία, την παρακμή του δημοσιογραφικού κόσμου και τον ξεπεσμό της πολιτικής σκηνής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Ακίνδυνος είναι ένας άνθρωπος εντελώς… ακίνδυνος. Στη σύγχρονη Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, τα χρέη και η ατυχία τον κυνηγούν. Λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές βρίσκει δουλειά με μέσον σ’ ένα εκλογικό γραφείο. Και κάπου εκεί τα πράγματα περιπλέκονται… Μια μέρα πέφτει τυχαία στα χέρια του ένας φάκελος με χρήματα. Πολλά χρήματα. Ύστερα από μια σύντομη πάλη με τη συνείδησή του αποφασίζει να τα επιστρέψει στον κάτοχό τους.

Ως ανταμοιβή για την καλή του πράξη βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σουρεαλιστική υπόθεση, με την Αστυνομία και τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στο κατόπι του. Ο μόνος σύμμαχός του είναι η Φανή, μια νεαρή ψυχολόγος που λατρεύει να εξιχνιάζει μυστήρια. Τα ερωτήματα όμως είναι πολλά, και ο χρόνος που έχουν για ν’ αποδείξουν την αθωότητα του Ακίνδυνου, λίγος.