Κυριακή 15.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Προς οριστική ρήξη ΚΙΝΑΛ – Κ. Κρεμμύδας

10.12.2018

Του Χρήστου Κοντού

Σε αδιέξοδο οδηγούν όλες οι εξελίξεις την υπόθεση της σύμπλευσης ΚΙΝΑΛ και «Τρίκαλα Συμπολιτεία» μετά την παρέμβαση της περασμένη Τετάρτης του κ. Λάππα στη Ραδιοφωνική Λέσχη που όχι απλά έριξε λάδι στη φωτιά, αλλά ουσιαστικά προεξόφλησε την οριστική ρήξη. Της παρέμβασης Λάππα ακολούθησε επιστολή του μέλους της Ν.Ε. Λώρεν Κασσοπούλου και απάντηση Λάππα σε αυτή… βάζοντας μάλλον την ταφόπλακα.

Ετσι λοιπόν μέσα στις επόμενες ημέρες η Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αποφασίσει τι οριστικά θα πράξει. Η εγκύκλιος του κόμματος σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Χαμηλές Πτήσεις» προβλέπει την έγγραφη κατάθεση υποψηφιοτήτων στο κόμμα, κάτι που μόνο ο κ. Σπαθής μέχρι τώρα φέρεται αποφασισμένος να πράξει και στην συνεχεία η πραγματοποίηση συνεδρίασης του οργάνου που θα αποτελείται από τα μέλη της Κ.Ε. τη Ν.Ε., πρώην δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους αλλά και κλιμάκιο από τα κεντρικά του κόμματος.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται πλέον, είναι αν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίκαλα Συμπολιτεία», Κώστας Κρεμμύδας είναι αποφασισμένος να καταθέσει έγγραφη αίτηση στήριξης μετά και την δήλωση του κ. Λάππα και ήταν αυτή που δρομολόγησε τις εξελίξεις.

Ο πρώην δήμαρχος δήλωσε: «Δεν νομίζω δηλαδή ότι θα πάει (στο ΚΙΝΑΛ) να ζητήσει κανένα χρίσμα, αυτό το θεωρώ δεδομένο προσωπικά, δεν νομίζω πως ο ίδιος ο κ. Κρεμμύδας θα γυρίσει πίσω μια ολόκληρη διαδικασία, η οποία έχει και στόχο και πορεία προς την κοινωνία. Αυτό το μήνυμα και την εντολή πήρε από τη δημοτική μας παράταξη.

Αν το πράξει, αυτό για μένα προσωπικά αλλάζει τα ιδεολογικόπολιτικά δεδομένα, αλλά δεν νομίζω ότι θα εξακολουθήσουν ακόμα να υπάρχουν τέτοιοι πατερναλισμοί ακόμα και στη Ν.Ε του ΚΙΝΑΛ.»

Αν ο κ. Κρεμμύδας δεν καταθέσει υποψηφιότητα και τελικά είναι μόνο αυτή του Σπαθή ή και κάποιου… άλλου μέλους και στελέχους… τα οποία θα απαιτήσουν την εφαρμογή της εγκυκλίου, τότε μοιραία το ΚΙΝΑΛ θα οδηγηθεί σε όποιον έχει καταθέσει υποψηφιότητα.

Ο κ. Κρεμμύδας

Αλήθεια όμως τι έχουν στο ΚΙΝΑΛ με τον νέο επικεφαλή της δημοτικής ομάδας Λάππα, ο οποίος στους χαλεπούς καιρούς, όταν όλοι έφευγαν από το τότε ΠαΣοΚ… (μη εξαιρουμένων και του δικό του αρχηγού), έμμεινε πίσω πιστός με την Λώρεν τον Τριγώνη και καμιά δεκαριά άλλους να φυλάττουν Θερμοπύλες;

Τα πράγματα είναι απλά. Στο βάλτο που μαλώνουν τα βουβάλια.. την πληρώνουν τα βατράχια και κάπως έτσι φαίνεται να είναι ο συμπαθής Κώστας Κρεμμύδας αλλά όμως κατά πολλούς ταγμένος στην… «ιερά οικογένεια Οικονόμου» λόγω της στήριξης που παρείχε στον Ανδρουλάκη στις περασμένες εσωκομματικές εκλογές, και ας μην ξεχνάμε πως έρχονται και βουλευτικές εκλογές και όλοι τρέχουν να πιάσουν στασίδι.

Από τη μια… σε επίπεδο δήμου λένε: «Ελα μωρέ σιγά την δύναμη που έχει το ΚΙΝΑΛ», από την άλλη όμως στρώνουν ο καθένας για τον δικό του υποψήφιο.

Μάλιστα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ το όνομα του οποίου θα είναι στο ψηφοδέλτιο, δήλωσε πως μετά από αυτά αν στηριχθεί ο κ. Κρεμμύδας, θα αποσύρει την υποψηφιότητα από το ψηφοδέλτιο.

Πυρ και μανία στα Κεντρικά

Την ίδια ώρα πυρ και μανία είναι στα κεντρικά του κόμματος με τους χειρισμούς Λάππα, κάτι το οποίο αντανακλά και στο όνομα του Κώστα Κρεμμύδα, που μάλλον είναι ώρα να πάρει γενναίες αποφάσεις για το ποιος θα μιλάει και ποιος θα εκπροσωπεί τον συνδυασμό του στα ΜΜΕ, έτσι ώστε να μην μεταφέρει κανείς όπως αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις και πολώνεται ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Μαχαίρια Λάππας με Κασσοπούλου

Στο μεταξύ τελειωμό δεν φαίνεται να έχουν οι επιστολές μεταξύ του πρώην δημάρχου κ. Λάππα και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ . Κασσοπούλου που πλέον ξεφεύγουν της πολιτικής αντιπαράθεσης και μπαίνουν σε προσωπικά ζητήματα.