Πέμπτη 19.09.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Προοδευτική Συμμαχία: Κρίσιμες οι επικείμενες Ευρωεκλογές

03.05.2019

Σημείο συνάντησης υποψηφίων Ευρωβουλευτών  έγινε πλέον η πόλη των Τρικάλων καθώς χθες Πέμπτη περιόδευσαν στα Τρίκαλα, τρεις υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, ο κ. Στέλιος  Κούλογου, η κ. Ιωάννα Κοντούλη και ο κ. Στέργιος Καλπάκης . Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές έδωσαν συνέντευξη στα τοπικά μέσα στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο, δίνοντας ο καθένας τη δική του ξεχωριστή πινελιά πάνω σε μείζονα ζητήματα λίγο πριν τις εκλογές του Μαϊου.

Αρχικά, ο κ. Στέλιος Κούλογλου μίλησε για τα καλά και τα κακά νέα, αναφέροντας στα καλά νέα πως έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα της χώρας για αποπληρωμή του δανείου από την ΔΝΤ, κάτι που αν εγκριθεί θα εξοικονομηθούν 150 εκ. ευρώ που θα ανακουφίσουν τον ελληνικό λαό. Από την άλλη πλευρά, τα κακά νέα αφορούσαν στην υποστήριξη από τον κ. Μητσοτάκη του πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. Εν συνεχεία ο κ. Κούλογλου, τόνισε πως η έλευση της ακροδεξιάς στα πράγματα θα σημάνει και την επιστροφή μας στον Μεσαίωνα, επισημαίνοντας την κρισιμότητα των Ευρωεκλογών, «διότι οι λύκοι της ακροδεξιάς απειλούν την καθημερινή ζωή των πολιτών σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Από την πλευρά της η υποψήφια Ευρωβουλευτής κ. Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε πως η ίδια μοιράζεται την ίδια ακριβώς ανησυχία με τους Τρικαλινούς για το μεγάλο σπίτι της Ευρώπης, επισημαίνοντας πως «πρέπει να απλώσουμε τα χέρια και να βρούμε συμμαχίες». Στην κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών στάθηκε και η κ. Κοντούλη καθώς στην Ευρωβουλή λαμβάνονται οι αποφάσεις για το 70% των θεμάτων που μας αφορούν και άρα η ψήφος πρέπει να είναι πολιτική και υπεύθυνη.  Επιπροσθέτως, μίλησε και για το οικολογικό ζήτημα το οποίο χρήζει άμεσης αλλαγής, κάτι που αν δεν συμβεί, θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την πορεία. Τέλος, έκλεισε με την χαρακτηριστική φράση «Ο Έλληνας έχει μνήμη και συνείδηση και θα δώσει την ψήφο του εκεί που πρέπει».

Τέλος, ο κ. Στέλιος Καλπάκης δήλωσε πως η προσπάθειά τους αυτή θα πρέπει να πετύχει δύο στοιχήματα, αφενός να καταλάβουν οι πολίτες ότι οι ευρωεκλογές είναι ζωτικής σημασίας και όχι χαλαρές και αφετέρου να συνειδητοποιήσουν το δίλημμα των ευρωπαϊκών εκλογών, «Θα είναι ο κ. Βέμπερ, η ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός που στηρίζει η ΝΔ ή οι προοδευτικές δυνάμεις;» Στη συνέχεια τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αντιπροσωπεύουν τις προοδευτικές δυνάμεις και οι πολίτες θα σπεύσουν στις κάλπες ψηφίζοντας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επανέλθει μια καταστροφική ακροδεξιά.