Δευτέρα 15.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρικαλινοί και Γάλλοι μαθητές στο Δημαρχείο για το Erasmus+

01.04.2015

Με πρωτότυπο και καινοτόμο πρόγραμμα, το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετέχει σε δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (Εράσμους πλας) και για τον λόγο αυτό το Δημαρχείο Τρικκαίων γέμισε από τρικαλινούς και Γάλλους μαθητές σήμερα το πρωί. Αιτία, το πρόγραμμα που αφορά στην ανοικτή διαδικτυακή μάθηση μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας, της Mooc, η οποία προωθεί τον τρόπο αυτής της μάθησης. Μαθητές από το σχολείο στο πλαίσιο του μαθήματος της Γαλλικής Γλώσσας και 24 μαθητές από το σχολείο της Αγίας Άννας από το Μπορντό, συμμετέχουν στο πρόγραμμα που υλοποιείται επί δύο χρόνια. Συνοδευόμενοι από τρεις εκπαιδευτικούς, οι μετέχοντες στο πρόγραμμα (οι οποίοι φιλοξενούνται σε οικογένειες τρικαλινών μαθητών) ανταλλάσουν απόψεις και υλοποιούν τις δράσεις, προκειμένου να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.
Η «οικογένεια» του προγράμματος, Έλληνες και Γάλλοι, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Δήμαρχο Τρικκαίων και την αντιδήμαρχο Παιδείας, ενημερώνοντας για τις δράσεις που υλοποιούνται. Από την πλευρά του κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, έγινε ενημέρωση για την περιοχή μας και με προβολή βίντεο, εξηγήθηκαν στοιχεία της πόλης και του Δήμου.
Επίσης, παραδόθηκαν δώρα στους Γάλλους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν με – τι άλλος – κρασί από την πόλη τους, το Μπορντό.
Από την πλευρά του 1ου Γυμνασίου, το πρόγραμμα υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Αποστόλου Μαριάννα (Διευθύντρια), Ακράτου Βασιλική (υποδιευθύντρια), Θεοχάρης Δημήτρης, Ζαφείρη Ευαγγελία, Βαϊοπούλου Γαρυφαλλιά και Τυρνενόπουλος Γιώργος.

[fbcomments]