Δευτέρα 09.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση των “Αναιρέσεων” στα Τρίκαλα

30.05.2016

Αναιρούμε τον τρόπο και την αίσθηση αδυναμίας

anaireseis_trikala1Με κεντρικό σύνθημα » Δε θα γίνουμε χαμένη γενιά. Νέοι αγωνιζόμαστε, νέοι θα νικήσουμε» πραγματοποιείται και φέτος το πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ των «Αναιρέσεων» από την νεολαία της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης και το Ν.Α.Ρ. (σ.σ. οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες έγινε στα Τρίκαλα η προφεστιβαλική εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «Στέλνοντας βιογραφικά από τα παιδικά μας δωμάτια. Οι νέοι της ανεργίας, της εργασιακής περιπλάνησης, της ανασφάλειας, της επισφάλειας και της μετανάστευσης».

Η εκδήλωση έγινε στο χώρο της “Κληματαριάς” με ομιλητές τον γεωπόνο, Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας, εκλεγμένο με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή κ. Στάθη Ντούρο και Παναγιώτη Σιούλα, πολιτικό μηχανικό, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

«Στον έκτο χρόνο της οικονομικής κρίσης και ύφεσης και δεν υπάρχει ούτε μία χώρα παγκοσμίως, που δείχνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ακόμα και όπως τους ορίζουν οι διεθνή οίκοι αξιολόγησης και οι κεντρικές τράπεζες. Η δομική κρίση του καπιταλισμού δεν φαίνεται επ’ ουδενί να υποχωρεί. Οι πολεμικές συγκρούσεις, ο ξεριζωμός ολόκληρων λαών, η φτωχοποίηση άλλων δεν αποτελούν κακές-ατυχείς πρακτικές αλλά τη λύση για να ανακάμψουν τα κέρδη τους.

Σε αυτόν τον κόσμο που ετοιμάζουν τα δικαιώματα του λαού, και της νεολαίας ειδικά δεν χωράν πουθενά. Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε πλέον την φτώχεια με αριθμούς, ο καθένας μας την αντιλαμβάνεται στην καθημερινότητά του. Είτε μετανάστης είτε ημιαποσχολούμενος με μισθούς πείνας και άνεργος. Ε, λοιπόν, “ΟΧΙ” τόνισε ο κ. Παναγιώτης Σιούλας και πρόσθεσε ότι “και φέτος οργανωνόμαστε, συζητάμε και διασκεδάζουμε αναιρώντας τον τρόμο και την αίσθηση αδυναμίας. Το σημερινό καταναλωτικό μοντέλο, που από τη μία εμπορευματικοποιεί την παράδοση, τα λαϊκά ήθη, την αλληλεγγύη και από την άλλη δημιουργεί καταναλωτές-παθητικούς θεατές της πραγματικότητας δεν μας αρκεί. Εμείς επιδιώκουμε να ενισχύσουμε ένα άλλο πρότυπο, αυτό που θέλει ανθρώπους-δημιουργούς, ενεργητικούς που μέσα από την αυτοοργάνωση, τη συντροφικότητα, την περιβαλλοντική συνείδηση διεκδικούν τα συμφέροντά τους και την ελευθερία τους. Φάρος στα σχέδιά μας, οι αγώνες των Κούρδων στο Κομπάνι, του γαλλικού λαού και όλων των καταπιεσμένων που σηκώνουν το ανάστημά τους σήμερα”.

 3 και 4 Ιουνίου σε Λάρισα και Βόλο

Καταλήγοντας, να σημειωθεί ότι στη Λάρισα οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 3 Ιούνη στη Πλατεία Λαμπρούκη στο Φρούριο με είσοδο ενίσχυσης 2 ευρώ. Θα εμφανιστεί το κορυφαίο κοινωνικό-πολιτικό σχήμα του hip hop Social Waste με τον DJ Magnum και θα ακολουθήσει ρεμπέτικο και λαϊκό γλέντι. Στο Βόλο την επόμενη ημέρα Σαββάτο 4 Ιούνη στο Πολυτεχνείο στο Πεδίο του Άρεως, το πρόγραμμα περιέχει stand up Comedy με το Βύρωνα Θεοδωρακόπουλο και το Μιχάλη Μαθιουδάκη και θα ακολουθήσει συναυλία με Ζωή Τζαλαβρέτα και το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με την εμφάνιση του Φοίβου Δεληβοριά, ενώ θα ακολουθήσει ένα dj set. Η είσοδος ενίσχυσης στις Αναιρέσεις του Βόλου θα είναι 5 ευρώ.

Ε.Κ.