Παρασκευή 28.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δυναμική πορεία από τους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα κατά του ν/σ Αυγενάκη – Βίντεο

03.12.2021

Δυναμική χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις ή επεισόδια ήταν η πορεία των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων σήμερα Παρασκευή, με αίτημα να αποσυρθεί ο νόμος Αυγενάκη. Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που βάζει άμεσα στο στόχαστρο την ακεραιότητα του πτυχίου τους και κατ’ επέκταση τα επαγγελματικά τους δικαίωματα. Ενδεικτική η θέσπιση “Εκπαιδευτών” για όλους του αθλούμενους και τα αθλήματα στο άρθρο 20, με τον  πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ να αντικαθίσταται βολικά από μια αόριστη έννοια “εκπαιδευτή” πιστοποιημένου από κάποια ιδιωτική σχολή, ή κάποιο υποβαθμισμένο πρόγραμμα κατάρτισης. Αναπόδραστη συνέπεια, η δια βίου μελλοντική εργασιακή περιπλάνηση των νέων και η επαγγελματική αβεβαιότητα.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν μεγάλο πλήθος ήταν αυτό που κατέβηκε στην πορεία, δείχνοντας την αποφασιστικότητα και το ηχηρό μήνυμα των φοιτητών.

Πριν την έναρξη της διαδήλωσης ο εκπρόσωπος των φοιτητών ΤΕΦΑΑ Κίμωνας Γρηγορίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Τρικάλων Γιάννης Κουλιεράκης προχώρησαν στις εξής δηλώσεις για τον νόμο αυτό:

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου, στην συνέχεια οι φοιτητές κάνανε στάσεις στο Δημαρχείο των Τρικάλων και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διαλαλώντας τα συνθήματα των αιτημάτων τους. Τέλος κατέληξαν ξανά στην Πλατεία όπου και έλαβε τέλος. Αξιοσημείωτο είναι πως αρκετός κόσμος χαιρέτισε τον αγώνα τον φοιτητών επικροτώντας και χειροκροτώντας.

Τα αιτήματα του Συλλόγου είναι: 

  • Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο αθλητικό νομοσχέδιο! Όχι στην εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια.
  • Να στηριχτούν οι πανεπιστημιακές Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με σύγχρονες υποδομές και διδακτικό προσωπικό.
  • Να αποτελεί το πανεπιστημιακό πτυχίο τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, χωρίς άλλες πιστοποιήσεις και εμπόδια.
  • Να στηριχτούν από την κυβέρνηση και όχι να καταργηθούν τα δημόσια προγράμματα άθλησης. Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό.
  • Εδώ και τώρα εξασφάλιση δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές!
  • Μετακίνηση χωρίς εισιτήριο, με επαρκή δρομολόγια για όλες τις ώρες μαθημάτων και προς όλα τα σημεία πρακτικής άσκησης!
  • Ανέγερση εστιών με πλήρη κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση, που θα καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες όποιου φοιτητή χρειαστεί! Κανένας να μη στερηθεί τις σπουδές του λόγω αδυναμίας πληρωμής ενοικίων!
  • Ολόπλευρα μέτρα προστασίας από την πανδημία! Τακτική απολύμανση και αντισηπτικά σε όλους τους χώρους της σχολής – δωρεάν rapid test για όποιον τα χρειάζεται εντός των πανεπιστημιακών χώρων, με αξιοποίηση κινητών υγ. μονάδων