Κυριακή 11.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σήμερα η Πορεία Ειρήνης στα Τρίκαλα

14.05.2015

Από την Αγία Μονή στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Με την Πορεία Ειρήνης που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 14 Μάη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων που συμπίπτουν φέτος με τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και τα 70 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών. Η Πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία της Αγίας Μονής στις 7 μ.μ. ενώ μισή ώρα νωρίτερα στις 6.30 μ.μ. από την Κεντρική Πλατεία θα υπάρχει δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ που θα μεταφέρει τους ειρηνοδρόμους στην αφετηρία. Η πορεία μέσω των κεντρικών δρόμων θα καταλήξει στον πεζόδρομο της Ασκληπιού και την πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου θα γίνει η κεντρική ομιλία. Κεντρικά συνθήματα των φετινών εκδηλώσεων: Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους- Όχι στις ευρωατλαντικές βάσεις- Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων απευθύνεται στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στους ανέργους και συνταξιούχους, στους νέους και τις νέες και τους καλεί να τιμήσουν τις εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης για να μην περάσουν τα σχέδια της αστικής τάξης για συμμετοχή της χώρας σε μεγάλους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Ο Β΄ Παγκόσμιος  Πόλεμος, όπως και ο Α΄Παγκόσμιος (1914-1918) ήταν γέννημα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, που οξύνθηκαν λόγω της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης του 1929-1930 και του 1938. Οι προϋποθέσεις που οδήγησαν στο νέο πόλεμο διαμορφώθηκαν την περίοδο της «ειρήνης» των 30 χρόνων μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο  κι αυτό είναι μεγάλο δίδαγμα για τις μέρες μας, γιατί οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των αγορών, για τη ληστρική εκμετάλλευση των πηγών πρώτων υλών, της ενέργειας, για την εξασφάλιση των δρόμων μεταφοράς τους οδηγούν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους. Στην κατεύθυνση αυτή  ο φασισμός αποτέλεσε την εναλλακτική λύση του συστήματος και το αποδεικνύουν τα ιστορικά γεγονότα.

Την Κυριακή 17 Μάη 2015 η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει τη Μαραθώνια Πορεία με ώρα εκκίνησης 8 π.μ. από τον Τύμβο.

[fbcomments]