Πέμπτη 02.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πονοκέφαλος… η βενζίνη στα Τρίκαλα

03.03.2022

Ζάλη προκαλούν οι τιμές τω καυσίμων στη χώρα μας, προκαλώντας οικονομική ασφυξία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ κανείς δε γνωρίζει πότε θα μπει φρένο, αφού οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας.

Χθες, το πετρέλαιο τύπου Brent άγγιξε τα 111 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού μια ανάσα κάτω από τα 110 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2013. Σε τοπικό επίπεδο, η βενζίνη έφτασε το 1,94 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης το 1,64 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης το 1,32 ευρώ το λίτρο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Τρικάλων κ. Αργύρης Παπαθανασίου η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό και στον κλάδο, δεδομένου ότι για να προμηθευτούν καύσιμα θα πρέπει να καταβάλλουν υψηλό αντίτιμο.

«Μας ανησυχούν οι εξελίξεις και κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί, την επόμενη μέρα, Η δουλειά μας μειώνεται συνεχώς και ο τζίρος μας» ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου, λέγοντας ότι οι πολίτες με τα ίδια λεφτά προσπαθούν να βάλουν βενζίνη ή πετρέλαιο, όμως με λιγότερα λίτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου αυτή την περίοδο προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης, μόνον όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και υπό τον φόβο των εξελίξεων στην Ουκρανία. «Όσοι δεν έχουν, δεν βάζουν πετρέλαιο, δεδομένου ότι η τιμή είναι σε υψηλά επίπεδα» τόνισε με έμφαση.

Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Βενζινοπωλών επανέλαβε το πάγιο αίτημα προς την κυβέρνηση να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης προκειμένου να γίνει προσιτό το καύσιμο στον μέσο Έλληνα καταναλωτή εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών και να μπει «φρένο» στις συνεχείς αυξήσεις.

tv10.gr

[fbcomments]