Τρίτη 26.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η δράση του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

06.03.2019

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Στόχος δεν είναι απλώς η καθιέρωση της  8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αλλά και η σύνδεσή της με τις διεκδικήσεις για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών του μόχθου με βάση τις ανάγκες τους.

Το πρόγραμμα των δράσεων του Συλλόγου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περιοδείες και παρουσιάσεις σε σχολικούς χώρους για τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, ώστε να μυηθούν και αυτοί από μικρή ηλικία στο πνεύμα της δράσης του Συλλόγου, ενώ το Σάββατο στις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:00 το απόγευμα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ο.Γ.Ε. καλεί τις γυναίκες να μην συμφιλιωθούν με τη βαρβαρότητα της γυναικείας ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, της εργασίας χωρίς δικαιώματα. Η διέξοδος για μας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.