Πέμπτη 04.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πολύνεκρη έκρηξη σε εργοστάσιο ρούχων

04.07.2017 /

Φονική έκρηξη σε λέβητα υφαντουργίας. Οι Αρχές ερευνούν για τα αίτια του δυστυχήματος στην περιοχή Γκαζιπούρ του κεντρικού Μπανγκλαντές.
Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 50 τραυματιστηκαν, κατά την έκρηξη λέβητα υφαντουργίας, το βράδυ της Δευτέρας, στην περιοχή Γκαζιπούρ του κεντρικού Μπανγκλαντές.
Μέσα στο εξαώροφο εργοστάσιο βρίσκονταν αρκετές δεκάδες εργαζομένων όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Η μονάδα, σε μια βιομηχανική ζώνη έξω από τη Ντάκα, ανήκει σε εταιρεία που παράγει ρούχα για πολλές ευρωπαϊκές μάρκες, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.
Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, ενώ ήδη οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το δυστύχημα και έχουν υποσχεθεί ότι θα καταβληθούν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

Τα σωστικά συνεργεία όταν έφθασαν στον τόπο του δυστυχήματος αντίκρισαν «ένα σκηνικό φρίκης. Οι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο και προσέφεραν βοήθεια (στα θύματα). Ο καυστήρας του εργοστασίου είχε εκραγεί κι η ανάφλεξη προκάλεσε ζημιές και σε κοντινά κτίρια», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Ανάμεσα στα θύματα «βρίσκονταν και διερχόμενοι που περπατούσαν μπροστά στο εργοστάσιο» όταν έγινε η έκρηξη. Η έκρηξη κατέστρεψε μια οροφή και πολλούς τοίχους της μονάδας.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του εργοστασίου, η κεντρική μονάδα ήταν κλειστή την ώρα της τραγωδίας και εργαζόμενοι εκτελούσαν εργασίες συντήρησης του καυστήρα.

ΑΝΤ1news