Σάββατο 22.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πωλούν το θανατηφόρο αέριο γέλιου σε κλαμπ… προς 2 ευρώ

15.07.2017 /

Οι φούσκες με αέριο που προκαλούν γέλιο και οι βλαβερές συνέπειές τους ανησυχούν τους γονείς. Καθώς στην Ζάκυνθο και σε άλλα τουριστικά σημεία που διασκεδάζουν νέοι… πωλούνται ελεύθερα και μάλιστα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο «Κόσμος» (από τον Λαγανά Ζακύνθου) προς… 2 ευρώ η μία!
Την ίδια ώρα που στην Κρήτη μία 18χρονη κοπέλα, που βρισκόταν στο νησί για διακοπές, διασκέδαζε σε μπαρ της Χερσονήσου, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει σε κώμα και από τότε νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
Όπως εκτιμάται, η τουρίστρια κατά τη διάρκεια διασκέδασης της είχε εισπνεύσει αέριο(laughinggas) από τα λεγόμενα “μπαλόνια γέλιου”, ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου.
Τα μπαλόνια αυτά έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια σε τουριστικές περιοχές, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και προκαλούν μία αίσθηση χαράς και γέλιου σε αυτόν που εισπνέει το αέριο που περιέχουν.
Ωστόσο η κυκλοφορία τους και φυσικά η χρήση τους είναι παράνομη, καθώς οι επιπτώσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Κι όμως ενώ η κυκλοφορία τους είναι παράνομη, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του «Κόσμου» διαφημίζονται με τεράστιες ταμπέλες μέσα σε κλαμπ στις τουριστικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Ποιος ελέγχει τα καταστήματα αυτά; Ποιος εγγυάται για την ασφάλεια και την ίδια την ζωή των έφηβων τουριστών; Ποιος επιτρέπει να πωλούνται αυτές οι φούσκες με το επικίνδυνο αέριο; Μάλλον θα πρέπει να θρηνήσουμε θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρχές.
Patratora.gr