Τρίτη 25.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Πιαλεία και πανηγύρι στην Αγία Τριάδα Βαθυρέμματος

21.06.2016

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Πιαλεία (ΤΚ. Δήμου Πύλης)

Από την Τοπική Κοινότητα Πιαλείας

Η Τοπική Κοινότητα Πιαλείας οργάνωσε και φέτος πολιτιστικές Εκδηλώσεις ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος και έλαβαν χώρα στην Πλατεία του Χωριού.

Η εκδηλώσεις άρχισαν με σύντομη ομιλία του Προέδρου της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκου Λεμονά ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και τους επισήμους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Ακολούθησε η παρουσίαση πρώτα του χορευτικού του Αγίου Γεωργίου Πιαλείας που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Παναγιώτη Μάνου.

Στην συνέχεια το χορευτικό του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων χόρεψε και αυτό με την σειρά του παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.

Περίπου για δυόμιση ώρες ο κόσμος θαύμαζε και χειροκροτούσε τα νέα παιδιά μέλη των χορευτικών τμημάτων , που απέδιδαν με τέλειο τρόπο τους χορούς αναβιώνοντας την χρυσή Ελληνική μας παράδοση. Tον δήμο Πύλης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Μπαλατσούκας  ενώ παραβρέθηκαν τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, και ο πρόεδρος Φιλυριωτών Αθηνών κ. Δημήτριος Ζιώγας

Το πανηγύρι στην Αγία Τριάδα Βαθυρέμματος (Τ.Κ. Δήμου Πύλης)

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του πανηγυριού ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος, που πραγματοποιήθηκε στο Παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος Βαθυρέμματος που οργάνωσε η ομώνυμη Τοπική Κοινότητα , το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Βαθυρέμματος

Και ο Μορφωτικός Σύλλογος Βαθυρέμματος.

Πολύς κόσμος κατέφθασε από κάθε γωνιά της Ελλάδος για να παρακολουθήσει τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του πανηγυριού.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την θεία λειτουργία που τελέστηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος Βαθυρέμματος, και εν συνεχεία έλαβε χώρα Αρτοκλασία και προσκύνημα της Εικόνας από τους πιστούς στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας.

Κατόπιν στο παραδεισένιο χώρο έναντι της Εκκλησίας κάτω από τα δασιά τα Πλατάνια προσφέρθηκε φαγητό (προβατίνα-κριθαράκιι) σε όλους, που μαγείρεψαν οι μάγειροι κ. Γεωργούλας Θεόδωρος και ο κ. Χαμπέρης Παύλος.

Επίσης υπήρχε και δημοτική ορχήστρα που διασκέδασε τον κόσμο στον παραπάνω μαγευτικό χώρο της περιοχής.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΤΚ. Βαθυρέμματος κ. Λεωνίδας Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Άρης Τζάνης, οι δημοτικού Σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Κωστάκης, κ. Σωτήριος Αγγέλης, ο Πρόεδρος της ΤΚ. Λιβαδοχωρίου κ. Γεώργιος Πολυγένης, ο πρώην Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και ο Πρόεδρος της ΤΚ. Βαλκάνο κ. Αθανάσιος Λέφας.