Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μια γυναίκα μόνη… στη Σουίτα

29.01.2015

   Όσοι είχαν την τύχη να δουν τις πρόβες, μιλούν για ένα αξεπέραστο ρεσιτάλ ηθοποιίας και για ένα από τα καλύτερα θεατρικά κείμενα του διεθνούς δραματολογίου.

    Ο Πάνος Νακόπουλος επιστρέφει στα Τρικαλινά θεατρικά δρώμενα, «κεντώντας» πάνω στον καμβά ενός γυναικείου ρόλου ερμηνεύοντας το Μια Γυναίκα Μόνη των Ντάριο Φο (Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας) και της γυναίκας του Φράνκα Ράμε.

   Το έργο θα παρουσιαστεί για τρεις συνεχείς βραδιές στο ArtCafé Σουίτα (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου) και έχει ήδη τύχει της ιδιαίτερης ανταπόκρισης του θεατρόφιλου κοινού της πόλης μας.

 

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ…ΜΟΝΗ
Το «Μια Γυναίκα Μόνη» από το «Όλο Σπίτι Κρεβάτι Εκκλησία» των Ντάριο Φο είναι μια εξωφρενική κωμωδία, και πιθανά ο πιο συγκλονιστικός γυναικείος μονόλογος που γράφτηκε ποτέ για το θέατρο.
Μια γυναίκα, κατ’ εξοχήν νοικοκυρά και… αφελής, κλειδωμένη στο σπίτι από τον ίδιο της τον… άντρα.
Ξεκινώντας τις δουλειές της ημέρας, ανακαλύπτει ότι στην απέναντι πολυκατοικία ήρθε μια νέα ένοικος. Της φαίνεται απίστευτο πως βρήκε κάποιον να του ανοίξει την καρδιά της.
Αυτό που ακολουθεί είναι ένας σπαραξικάρδιος μονόλογος που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και στο κλάμα. Στο δράμα και την Κωμωδία.
Ένα έργο με άφθονο γέλιο που αναγκάζει στιγμές-στιγμές το θεατή να… εξοκείλει στα βάθη μιας απύθμενης πίκρας κι απελπισίας για τη θέση της γυναίκας στις κοινωνίες των ανθρώπων… Εκεί, όπου «οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλκοόλ, είναι οι γυναίκες» όπως είπε κάποτε και η ίδια η Φράνκα Ράμε !
Στην παράσταση του Μεταθεάτρου, το ρόλο της Μόνης Γυναίκας, ερμηνεύει ένας άντρας. Ο Πάνος Νακόπουλος ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Ένας ελάχιστος φόρος Αντρικής τιμής στο πιο καταπιεσμένο πλάσμα ανά τους αιώνες.

Το αποτέλεσμα είναι ένας κλαυσίγελος και μια ισορροπία τρόμου ανάμεσα στο γκροτέσκο στοιχείο της Κωμωδίας αλλά και του Δράματος.

Οι παραστάσεις ξεκινούν Σάββατο και Κυριακή στις 09.30 μ.μ. και την Κυριακή στις 08.00 μ.μ. Η Είσοδος είναι 7 ευρώ στο ταμείο ενώ η τιμή προπώλησης 10 ευρώ τα 2 εισιτήρια. (Προπώληση καθημερινά στο ταμείο της Σουίτας).

Πριν ξεκινήσετε πάντως, κάντε καλού-κακού την κράτησή σας στο 24310-20676.