Τετάρτη 11.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Πόλεμος» στη Φαρκαδόνα για τον αποχιονισμό

05.01.2019 /

Το κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις και τον παγετό έπληξαν και την περιοχή της Φαρκαδόνας.

Δεν άργησε όμως τα έρθει και ο …πόλεμος σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου και το έργο του αποχιονισμού.

Αποκλεισμένο το Κ. Υ Φαρκαδόνας

????????????????????????????????????

Σε ανακοίνωση του, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αντρέας Παπαγεωργίου κατηγορεί την δημοτική Αρχή για ολιγωρία που είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει πως «Παλι η ολιγωρία των υπεύθυνων του Δήμου φαρκαδόνας –Δημάρχου και Αντιδημάρχων «έπληξε» το Κ. Υ Φαρκαδόνας. Έως τώρα, 22:30 Παρασκευή 4-1-2019, δεν καθάρισαν το χιόνι , ούτε στον αύλειο χώρο του ΚΥΦαρκαδόνας, ούτε και στους δρόμους που οδηγούν στο Κ. Υ Φαρκαδόνας, μια υγειονομική μονάδα που βρίσκεται δίπλα τους, για να μην ξεχνιόμαστε . Με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ασφαλής πρόσβαση των ασθενών.

Μάλιστα όπως πληροφορήθηκα, το πλήρωνα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο Κ.Υ. Φαρκαδόνας , για να διακομίσει επείγον περιστατικό στο Νοσοκομείο, δυσκολεύθηκε «τα μάλα» επί ώρα να προσεγγίσει στο Κ. Υ Φαρκαδόνας.

Έιναι φανερό ότι πάλι ο Δήμος μας πιάστηκε στον ύπνο όπως και πριν δύο χρόνια, όταν εγκλωβιστήκαμε στο Κ. Υ Φαρκαδόνας για 3- 5 ημέρες. Τίποτε όπως καταλαβαίνετε δεν είναι τυχαίο και δυστυχώς τα λάθη και η ανικανότητα επαναλαμβάνονται. Ελπίζω και εύχομαι οι υπεύθυνοι, έστω και αργά, να δώσουν την λύση και να διευκολύνουν την πρόσβαση των ασθενών και των εργαζομένων».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Άμεση ήταν η απάντηση του Δήμου Φαρκαδόνας «για την αποκατάσταση της αλήθειας» που συνοδευόταν μάλιστα με φωτογραφικό υλικό.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση «από νωρίς το απόγευμα μηχανήματα του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά και ιδιωτών επιχειρούν με αποχιονισμό κεντρικών δρόμων σε όλα τα διαμερίσματα του.

Αξιοσημείωτο είναι δε, πως στην έδρα του Δήμου πέραν των κεντρικών οδών πραγματοποιήθηκε καθαρισμός δρόμων που οδηγούν στο Αστυνομικό Τμήμα, το Δημαρχείο και το Κέντρο Υγείας.

Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας καθαρίστηκαν οι παρακείμενοι δρόμοι και ο αύλειος χώρος του από γκρέιντερ της υπηρεσίας μας στις 18:40, από jcb ιδιώτη στις 19:15 καθώς και από γκρέιντερ ιδιώτη στις 23:20.

Στα σχετικά στιγμιότυπα που ακολουθούν φαίνονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο, παρόλο που η συνεχής χιονόπτωση φρόντιζε να «ανανεώνει» το χιόνι.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα και συνεχίζουμε την προσπάθεια αποχιονισμου και ρίψης αλατιού από τις πρώτες πρωινές ώρες».