Τρίτη 20.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ποινική δίωξη εναντίον Γκαγκάτση για τα χρήματα που έδωσε η UEFA στους πυρόπληκτους της Ηλείας

27.11.2017 /

Μία απίστευτη ιστορία η οποία “σέρνεται” επί χρόνια στα εισαγγελικά γραφεία έφτασε πριν από λίγες ημέρες στο σημείο της άσκησης ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διάστημα ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ και νυν γενικού διευθυντή της Super League, Βασίλη Γκαγκάτση.

Η ποινική δίωξη αφορά σε οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων που είχε σταλεί στην ΕΠΟ από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA, ως βοήθεια για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας (ανακατασκευή καμένου σταδίου).

Τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Όττο Ρεχάγκελ ως μπόνους. Ωστόσο, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα δεν προέκυπτε από καμία συμβατική υποχρέωση η κατάθεση του ποσού αυτού στον προπονητή.

Η δικογραφία σχηματίστηκε πριν από επτά χρόνια μετά από καταγγελία ελληνοαμερικανου κατοίκου των πυρόπληκτων περιοχών, ο οποιος φέρεται να διαπίστωσε ότι τα χρήματα δεν κατέληξαν στο σκοπό για τον οποίο είχαν δοθεί. Ήδη η υπόθεση έχει ανατεθεί σε ανακριτή διαφθοράς.

FacebookTwitterFacebook MessengerGoogle+