Σάββατο 03.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων ξεκίνησε την χειμερινή προετοιμασία

20.11.2018 /

Η αγωνιστική περίοδος 2018 για την ποδηλασία έφτασε στο τέλος της και οι ποδηλατικές ομάδες σ’ όλη την χώρα ξεκίνησαν την χειμερινή προετοιμασία. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, αναμένονται και τα αποτελέσματα στην Γενική βαθμολογία των ομάδων και των αθλητών σ΄ όλες τις κατηγορίες.

Η Ακαδημία Ποδηλασίας του Π.Σ. Τρικάλων ξεκίνησε την χειμερινή προετοιμασία σ΄ όλα της τα τμήματα. Στις μικρές κατηγορίες οι χειμερινές προπονήσεις γίνονται συνήθως στο λόφο του Προφήτη Ηλία. Οι προπονήσεις περιλαμβάνουν, αντοχή, δύναμη και τεχνική.

Σημαντική είναι η παρουσία στις προπονήσεις της ομάδας, του εν ενεργεία πρωταθλητή ποδηλασίας Ζήση Σούλιου, όπου με την εμπειρία και τις γνώσεις του στο άθλημα,συμβάλει στην ορθή αθλητική ανάπτυξη των μικρών αθλητών.

Στις πιο μεγάλες αγωνιστικές κατηγορίες το πρόγραμμα είναι δυσκολότερο,αφού οι ποδηλάτες συνδυάζουν την βελτίωση της αντοχής, της δύναμης και της τεχνικής, στην ποδηλασία δρόμου, την ορεινή ποδηλασία ΜΤΒ και στην ενδυνάμωση . Υπεύθυνος για την μυϊκή ενδυνάμωση των αθλητών μας είναι ο πρώην Πρωταθλητής ποδηλασίας και νυν καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γιώργος Καράτζιος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης ευχαριστούμε την πρωταθλήτρια ποδηλασίας , Ματίνα Σούλιου, πού όλο το 2018 στήριζε και βοηθούσε προπονητικά όλα τα παιδιά της ακαδημίας. Της ευχόμαστε καλές σπουδές στην Γυμναστική ακαδημία της Κομοτηνής, που πέρασε ως φοιτήτρια.

Ο Π.Σ. Τρικάλων συνεχίζει την ποδηλατική του δράση με αμείωτο ρυθμό, με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφαλή χρήση και την αποφυγή ατυχημάτων διαμέσου σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (κράνος, σωστή χρήση φρένων,σωστή στάση σώματος, σωστός τρόπος οδήγησης μέσα στην πόλη).

Σημαντική βοήθεια για την ομάδα παρέχουν και οι χορηγοί μας.

Διάφορες επιχειρήσεις, που αγαπούν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ποδηλασία. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και αξίζει η αναφορά τους: ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας), STAVRAKIS (ελαστικά), ΜΠΟΤΗΣ (πρατήρια υγρών καυσίμων), PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ), VO2MAX (καταφύγιο Κόζιακα), 3G (ψηφιακές εκτυπώσεις), ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους φίλους μας, που βοηθάνε στις διάφορες διοργανώσεις της ομάδας (ο κάθε ένας με τον τρόπο του).Τέλος οι γονείς των παιδιών της ποδηλατικής ακαδημίας, βρίσκονται πάντα στο πλευρότης ομάδας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τις διάφορες δράσεις μας.

Με το ποδήλατο αθλείσαι, μαθαίνεις οδήγηση, ζεις στην φύση, χαίρεσαι την ζωή!!!

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.