Κυριακή 07.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανακάλυψαν ναυαγισμένο πλοίο στα Μεσάγγαλα

05.02.2020 /

Για ναυάγιο νοσοκομειακού πλοίου, πιθανόν του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», σύμφωνα με το οποίο αναφέρουν ότι το εντόπισαν κάτοικοι στα Μεσάγγαλα Λάρισας και συγκεκριμένα κοντά στις εκβολές του Πηνειού ποταμού.

Βάσει μαρτυριών, στα 300 μέτρα από την ακτή και σε βάθος 6 μέτρων βρίσκεται το ναυαγισμένο πλοίο και ξεχωρίζουν στο βυθό η πλώρη του, η πρύμη του και ένα φουγάρο. Το εντυπωσιακό θέαμα εντόπισαν ψαράδες της περιοχής. Πρόκειται για ένα νοσοκομειακό πλοίο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Για το εύρημα ενημερώθηκε η αρχαιολόγος και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

Να σημειωθεί ότι η κ. Σδρόλια θα λάβει τις συντεταγμένες της θέσης του ναυαγίου από τον Σύλλογο Τουριστικών Επιχειρήσεων του Κάτω Ολύμπου, θα καταθέσει σχετικό υπόμνημα στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ειδική Περιφερειακή Υπη­ρεσία του ΥΠ.ΠΟ. με αρμοδιότητα σε όλη την Ελλη­νική Επικράτεια, που έχει ως αποστολή την προστασία των ενάλιων αρχαιοτήτων, που συνίστανται σε ναυά­για αρχαίων πλοίων, οικισμών ή αρχαίων λιμενικών εγκαταστάσεων, που βρίσκονται εντός των θαλασσών, των λιμνών και των ποταμών.