Δευτέρα 30.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Blume: Καρέ – καρέ η επιχείρηση στο Ελληνικό πλοίο με τους 4,5 τόνους κοκαΐνης (Δείτε το βίντεο)

20.01.2023 /

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει καρέ – καρέ την επιχείρηση ισπανών κομάντο στο ναρκοπλοιο «Blume» με σημαία Τογκο το οποίο μετέφερε 4,5 τόνους κοκαΐνης.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται η στιγμή του ρεσάλτο στο πλοίο που φέρεται να είναι Ελληνικών συμφερόντων.

 

 

Η Φορολογική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Εθνική Αστυνομία και την Πολιτική Φρουρά, αναχαίτισε ένα φορτηγό πλοίο με την ονομασία «Blume» και σημαία Τόγκο 80 μίλια ανατολικά των Καναρίων Νήσων με περισσότερα από 4.500 κιλά κοκαΐνης, ενώ τα 15 μέλη του πληρώματος του πλοίου συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Η επιβίβαση στο πλοίο, η οποία πραγματοποιήθηκε από το σκάφος ειδικών επιχειρήσεων «Fulmar» της Υπηρεσίας Τελωνειακής Επιτήρησης του Φορολογικού Οργανισμού, ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη, δεδομένων των συνθηκών της θάλασσας και του μεγάλου μεγέθους του φορτηγού πλοίου, ανέφερε ο Φορολογικός Οργανισμός σε σημείωμά του.

Δύσκολη επιχείρηση

blume, ναρκωτικά, κοκαΐνη

Η επιχείρηση ξεκίνησε ως αποτέλεσμα διεθνούς συνεργασίας, κατά την οποία ερευνητές της Υπηρεσίας Τελωνειακής Εποπτείας, της Εθνικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Φρουράς, με βάση την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του Κέντρου Ανάλυσης και Επιχειρήσεων Ατλαντικού (MAOC-N) και του Κέντρου Πληροφοριών κατά της Τρομοκρατίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος (CITCO), διαπίστωσαν την πιθανή εμπλοκή ενός πλοίου ύποπτου για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική.

Ως εκ τούτου, η Υποδιεύθυνση Τελωνειακής Επιτήρησης του Φορολογικού Οργανισμού οργάνωσε επιχείρηση από αέρος και θαλάσσης και έστειλε το σκάφος «Fulmar» για να εντοπίσει και, τελικά, να επιβιβαστεί στο φορτηγό πλοίο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Κατά τη στιγμή της επιβίβασης, παρατηρήθηκε ότι το φορτηγό πλοίο μετέφερε περίπου 200 τόνους καφέ ως δηλωθέν εμπόρευμα, πολύ κάτω από την πραγματική χωρητικότητα του πλοίου, γεγονός που τράβηξε την προσοχή των υπαλλήλων που ήταν υπεύθυνοι για την επιχείρηση.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των κοινόχρηστων χώρων του φορτηγού πλοίου, διαπιστώθηκε η παρουσία απροσδιόριστου αριθμού δεμάτων του τύπου που συνήθως χρησιμοποιείται για τη διακίνηση κοκαΐνης και συνελήφθησαν τα 15 μέλη του πληρώματος του πλοίου, δύο Αλβανοί υπήκοοι και 13 Πακιστανοί υπήκοοι, ενώ το πλοίο τέθηκε υπό κράτηση και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη.

Οι συνθήκες επιβίβασης ήταν πολύ περίπλοκες λόγω των συνθηκών της θάλασσας και του μεγάλου μεγέθους του πλοίου.

Παρά ταύτα, η ταχεία δράση του «Fulmar» και του πληρώματός του απέτρεψε κάθε πιθανή μεταφόρτωση των ναρκωτικών σε άλλα σκάφη, η οποία θα έθετε σε κίνδυνο τον εντοπισμό της κρύπτης.

blume, ναρκωτικά, κοκαΐνη

Η μεταφορά των ναρκωτικών στο Λιμάνι

[fbcomments]