Κυριακή 19.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Πλημμύρισε» από χιλιάδες χαμόγελα ο Μύλος των Ξωτικών

10.12.2018

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση επισκεπτών στην πόλη των Τρικάλων, λόγου του «Μύλου των Ξωτικών», που για 8η χρονιά συνεχίζει να αποτελεί ενδιαφέρον για το πανελλήνιο.

Η επισκεψιμότητα του περασμένου Σαββατοκύριακου στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας «έσπασε» τα κοντέρ, με λεωφορεία από όλη την Ελλάδα να καταφτάνουν στα Τρίκαλα.

Ως γνωστόν, φέτος, το αγαπημένο θεματικό πάρκο δίνεται έμφαση στον εορτασμό των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο, ενώνοντας ήθη και έθιμα από διάφορες γωνιές της γης.
Ξεκινώντας κανείς τη βόλτα του στο Μύλο, θα αντικρίσει το γνωστό και αγαπημένο για τα παιδάκια καρουζέλ. Από τα αριστερά είναι η κεντρική σκηνή, εκεί όπου καθημερινά διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

Συνεχίζοντας το ταξίδι στα Χριστούγεννα, ο επισκέπτης θα συναντήσει τα Βαγόνια του Κόσμου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών, το Σοκολατένια Εργαστήριο, το Πηγάδι των Ευχών, το Εργαστήρι Αναρρίχησης, κ.α.

Στο πάρκο λειτουργούν ακόμη, το πολικό εξπρές, το χριστουγεννιάτικο Fun Park, το παγοδρόμιο των Ξωτικών, χριστουγεννιάτικη αγορά κ.α.

Από το Δήμο Τρικκαίων επίσης, για όλο το διάστημα που θα διαρκέσουν τα Ξωτικά προγραμματίζονται 132 δωρεάν εκδηλώσεις, 13 δωρεάν δράσεις και πλήθος πρόσθετων δραστηριοτήτων σε όλη την πόλη, ώστε μικροί και μεγάλοι να ζήσουν αξέχαστες γιορτινές στιγμές.

Νικολέττα Μούκα