Πέμπτη 20.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια στον Αγιόκαμπο Λάρισας (φωτο – βίντεο)

05.09.2023 /

Τραγική είναι η κατάσταση με το «χτύπημα» της κακοκαιρίας στα παράλια της Αγιάς Λάρισας.

Στον Αγιόκαμπο πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, καθώς τα φράγματα φούσκωσαν από το μένος της φύσης.

Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι της περιοχής, ενώ η πυροσβεστική κάνει ότι μπορεί προχωρώντας σε άντληση των υδάτων.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

 

 onlarissa.gr 

Χειροτερεύει ώρα με την ώρα η κατάσταση στα παράλια της Λάρισας καθώς το κύμα κακοκαιρίας χτυπά μεγάλα τμήματα του Δήμου Αγιάς. Από την δυνατή βροχόπτωση έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους ρέματα της περιοχής που στο πέρασμά τους μεταφέρουν φερτές ύλες με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει δρόμοι και να έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα.

Κάτοικοι της περιοχής σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα και Βελίκα επιχειρούν κι εκείνοι με κάθε μέσο να αποδεσμεύσουν τους συσσωρευμένα νερά και να καταλήξουν στη θάλασσα. Μεγάλη είναι κι η επιχείρηση μηχανημάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δ. Αγιάς.

Οι διακοπές ρεύματος που ξεκίνησαν από χθες το βράδυ αποκαθίστανται σταδιακά και επανέρχεται η ηλεκτροδότηση. Πλημμυρισμένες είναι και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν με την έναρξη της έντονης βροχόπτωσης χθες το απόγευμα στα ορεινά του Κισσάβου. Μάλιστα στο χωριό Μεγαλόβρυσο, βράχος αποκολλήθηκε και διέκοψε την κίνηση των οχημάτων, χωρίς ευτυχώς να παρατηρηθεί κάτι χειρότερο.
Πριν λίγη ώρα άνοιξε ο δρόμος Λάρισας – Αγιάς όπου η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στο τμήμα μεταξύ Δήμητρας και Γερακαρίου, λόγω των φερτών υλικών από τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από τον Κίσσαβο.

Ο Δήμος προχώρησε στην προληπτική εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης της Αγ. Παρασκευής Στομίου, όπως επίσης απομακρύνθηκαν κι οι κατασκηνωτές του Δημοτικού κάμπινγκ Στομίου. Οι κατασκηνωτές έχουν μεταφερθεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια έως ότου κοπάσει η κακοκαιρία.

Ήδη, ο Δήμος Αγιάς ζητά, με έγγραφό του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ertnews.gr

Τα νερά αποκόλλησαν τμήμα του δρόμου στον Αγιόκαμπο δίπλα σε ρέμα

Μεγάλο τμήμα της πλαινής στήριξης του δρόμου στον Αγιόκαμπο, δίπλα στο ρέμα που καταλήγει στην κρεμαστή γέφυρα, αποκολλήθηκε το πρωί της Τρίτης.

Τα ορμητικά νερά του ρέματος προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, με την κυκλοφορία να κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής στο συγκεκριμένο σημείο. Σε άλλο σημείο όπως θα δείτε τα νερά έχουν καλύψει το δρόμο.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr
[fbcomments]