Σάββατο 23.03.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πλημμύρισαν σπίτια στον Αγιόκαμπο – Οργή στο Λιβάδι στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αποδίδουν τον θάνατο ένος 63χρονου

11.02.2018 /

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στο νομό Λάρισας, τόσο στις παραλιακές περιοχές του Δήμου Αγιάς όσο και στα ορεινά της Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε από τα ξημερώματα του Σαββάτου στα παράλια του νομού είχαν ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν ρέματα και να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του Δήμου Αγιάς και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Αγιοκάμπου (Καλατράβα) και να σημειωθούν κατολισθήσεις στον παραλιακό δρόμο. Αυτή την ώρα οχήματα της Πυροσβεστικής επιχειρούν άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών που έχουν πλημμυρίσει στην περιοχή του Αγιοκάμπου.

Στα ορεινά του Δήμου Ελασσόνας σημειώθηκε χιονόπτωση και σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση των χωριών Δολίχη και Λιβάδι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων η διακοπή του ρεύματος ξεκίνησε από χθες στις 10 το βράδυ και διήρκησε για 11 ώρες. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων που έμειναν χωρίς ρεύμα όλη τη νύχτα κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες. Στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αποδίδουν τον θάνατο ένος 63χρονου στο Λιβάδι που έκανε χρήση οξυγόνου.

ΠΗΓΗ: ert.gr
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στις παραλιακές περιοχές του δήμου Αγιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ εξαιτίας της βροχόπτωσης, αργά το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δρόμου στην περιοχή του Αγιοκάμπου. Η έντονη ροή των υδάτων προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε ρέματα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Στη περιοχή της Σωτηρίτσας τα ορμητικά νερά των ρεμάτων παρέσυραν διερχόμενο αυτοκίνητο. Περαστικοί έσπευσαν και απεγκλώβισαν τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Στον παραλιακό δρόμο υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στη γέφυρα του Αγιοκάμπου και κατά τόπους, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μετ” εμποδίων.

Χιονισμένα παραμένουν από χθες τα ορεινά του ν. Λάρισας, ενώ σε πολλές περιοχές το χιόνι έπεφτε σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της «Πρωινής Εφημερίδας Λιβαδίου» επί 11 ώρες δεν είχαν ρεύμα σε Λιβάδι και Δολίχη, στα ορεινά της Ελασσόνας, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής.