Τετάρτη 05.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέα συγκέντρωση στα Δικαστήρια για αποτροπή δύο περιπτώσεων πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας

10.06.2015 /

Κάθε Τετάρτη μεσημέρι ως είθισται, πραγματοποιούνται στο Δικαστικό μέγαρο της πόλης, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων συνδημοτών, που αδυνατούν να πληρώσουν οφειλές προς τράπεζες, δημόσια ταμεία κλπ., παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης ότι θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Σειρά σήμερα είχαν δύο επαγγελματοβιοτέχνες που τα περιουσιακά τους στοιχεία θα έβγαιναν σε αναγκαστικό πλειστηριασμό από ιδιωτική τράπεζα, με την παρουσία φυσικά υποψήφιων αγοραστών.

Στις 4 μ.μ. συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο του Δικαστικού μεγάρου, μέλη του «Μετώπου λαού» και της ΠΑΣΕΒΕ κρατώντας πανό και σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα του τύπου «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»,για να διαμαρτυρηθούν, να συμπαρασταθούν στους δύο επαγγελματίες και να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό, σε περίπτωση που εμφανιζόταν κάποιος ενδιαφερόμενος.

Η Αστυνομία που η παρουσία της ήταν διακριτική στο χώρο, επέτρεψε από νωρίς στους διαμαρτυρόμενους να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο των δικαστηρίων, χωρίς παρατράγουδα αυτή τη φορά, οι οποίοι υπομονετικά περίμεναν για τυχόν εμφάνιση κάποιου ενδιαφερόμενου.

Όταν γύρω στις 16.35 μ.μ. εισήλθαν στο χώρο δικηγόροι-προφανώς οι νομικοί σύμβουλοι της τράπεζας που κίνησε τον πλειστηριασμό-δημιουργήθηκε ένταση όταν διαδηλωτές έφραξαν την είσοδο της αίθουσας για να μη μπούνε και επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις να τους εμποδίσουν.

Οι δικηγόροι με την παρέμβαση της αστυνομίας μπήκαν βέβαια στην αίθουσα από τη δεύτερη πόρτα και ανέμεναν την εμφάνιση πλειοδοτών.

Τελικά μετά την παρέλευση του ωραρίου και την μη εμφάνιση κάποιων να «χτυπήσουν» τα ακίνητα, αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός και οι διαμαρτυρόμενοι απομακρύνθηκαν ήσυχα από το χώρο.

 

 

                                                                                                                       Δ.Π.